Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Hazırlanması

Ele hafif yapışan kıvamda bir hamur hazırlayın.

Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Hamuru 7 parçaya bölün.

Her parçadan 10 beze hazırlayın.

Toplamda 70 beze yapın.

Bezeler fındıktan büyük, cevizden küçük olsun.

10 Beze aralarına bol nişasta serperek, pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Açılan bezeleri üst üste koyun.

Önce merdane yardımı ile, sonra oklava ile büyütüp tepsi boyutuna getirin.

10 Bezeyi tek yufka olarak açın.

Yağlanmış tepsiye yerleştirin.

Her kat arasına bol ceviz serpin.

Ben yıldız şeklinde kestim. Siz istediğiniz gibi şekil verin.

Kestikten sonra, tereyağını eritin ve iyice ısıtıp üzerine dökün.

150 Derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Fırının 2. rafında pişti.

Pişmesi yaklaşık 1 Saat 10 dakika kadar sürüyor.

Altını kontrol etmeden fırından çıkarmayın.

Üzeri çok kızarmış olursa, fırın kağıdı sermeyi ihmal etmeyin.

Kendi fırınınıza göre zaman ve ısı ayarını yapmayı unutmayın.

Ama bu baklavanın özelliği düşük ısıda pişmesi.

Şerbetini dökerken tepsi ılık, şerbet sıcak ama kaynar olmasın.

Aklıma gelen tüm ayrıntıları yazmaya çalıştım.

Afiyet olsun.