Gastronominin Altı Yıldızı, BRAVA'da Aynı Sofrada Buluşuyor!
Dünya çapında kaydedilen ve çok sayıda ödüle layık görülmüş altı usta şef Osman Sezener, Cihan Kıpçak, Stefano Ciotti, Mehmet Akdağ, Cenk Debensason ve Emre Şen, yedi ayrı özel bir tatiline imza atıyor. Duyulara hitap eden tabaklar, yaratıcı sunumlar ve şefin kendine özgü dokunuşlarıyla bu seçkide, hikayeleri muhteşem bir gastronomi zengin deneyimi bekliyor.
Gastronominin altın yılı ilk kez aynı masada
Gastronominin altın yıldızının buluştuğu bu özel akşam, şeflerin imza dokunuşlarını taşıyan yedi kişilik bir menüyle başlıyor ve devam ediyor. Gecenin açılışı, sinema dünyasının en prestijli "Oscar Ödülleri" gecesinde yemek sofralarını Türk yemekleriyle donatan dünyaca ünlü Şefimiz Cihan Kıpçak ve 2017'den yola kadar 7 yıl boyunca her sene Michelin Yıldızı'na layık görülen, İtalya'nın ve dünyanın sayılı şefleri arasında yer alan Stefano Ciotti'nin ortak imzasını taşıyan zarif bir başlangıçmı, gecenin ilk notalarını belirliyor. Ayrıca Michelin Yıldızı'nı bu yıl da gururla koruyan Osman Sezener'i hazırladığı enfes ekşi maya görünümünde görünüyor.
Cihan Kıpçak'ın yaratıcı “Almeria” yorumu, menünün ilk sıcak sürprizi olarak yer alıyor. Bu sunumu, Michelin yıldızlı şef Cenk Debensason'un ton balığı dilimleri ve suşi pirinci kremasıyla oluşturulan, alışılmışın maliyetinin sonuçları yorumu “Tuna and Sushi Rice Ice Cream” takip ediyor.
Menünün ortasında, yine Michelin yıldızlı ve aynı zamanda MICHELIN Yeşil Yıldız sahibi olan Emre Şen'in taze ve zarif dokunuşuyla şekillenen, “Agnolotti” – burrata ve mascarpone dolgulu, kiraz domates eşliğinde sunulan el yapımı makarnası misafirlerle buluşuyor.
Ardından Osman Sezener' Ahtapot, Patates, Safran ve Muhammara' ile hazırladığı yaratıcı deniz ürünü yorum menüsüne canlılık katıyor. Ana kazanç patlamasından hemen önce, Akdeniz mutfağının en saygın ünlülerinden biri olan, Uluslararası Zanaatkâr ve Özgünlük Ödülü sahibi Mehmet Akdağ'ın hazırladığı “Sezen Pilavı” , sıcak ve teknolojik bir geçiş sağlıyor.
Ayrıca Stefano Ciotti'nin klasik İtalyan mutfağına zarif bir bakışla sunduğu “Beef Parmigiana” yorumu, sofrada etkileyici bir iz bırakıyor.
Tatlı bölümünde, Mehmet Akdağ'ın mevsimsel aromalarla hazırladığı “Balkabağı Tatlısı” ön planda ortaya çıkıyor. Gecenin finali ise Cenk Debensason ve Emre Şen'in birlikte hazırladığı, zarif ve düzenli bir “Petit Four” sunumuyla yapılıyor.
Bu özel gece, sadece bir yemek değil; bir deneyim, bir kutlama, bir hatıra olarak yer alıyor. BRAVA'daki bu benzersiz buluşma, gecenin ilerleyen bölümleri şeflerin de sunumuyla KIFF'te yarın parti ile devam ediyor.
Anadolu'dan Doğan İlham: Osman Sezener
Od Urla ve KITCHEN by Osman Sezener restoranlarıyla Ege'nin düşüncelerine ve onlara saygı gösteren mutfak anlayışını sürdüren Michelin yıldızlı Şef Osman Sezener, gastronomi dünyasında sürdürülebilirlik ve sadelikle anılıyor. Bu özel gecede ekşi maya ekmeği ve safranlı ahtapotla doğal olanın lüks standarda taşınması.
Yaratıcılığın Sessiz Gücü: Cihan Kıpçak
Batard, The Ordinary ve ZULA gibi İstanbul gastronomisine yön veren mutfaklarda yaratılan sahnelerle kayıtlı Cihan Kıpçak, teknikle duyguyu buluşturduğu tabaklarıyla öne çıkıyor. Almeria adının yaratıcı sunumu, Stefano Ciotti ile hazırlandı amuse-bouche'la birlikte gecenin şiirsel açılışını yapıyor.
İtalyan Zarafetiyle Gelen Tatlar: Stefano Ciotti
Michelin yıldızlı Nostrano'nun şefi Stefano Ciotti, aynı zamanda BRAVA by Stefano Ciotti ile Bodrum'a İtalyan zarafetini taşıyor. “Beef Parmigiana” yorumu ile gecenin güçlü finalini üstlenirken, Kıpçak ile birlikte hazırlanan amuse-bouche tabakla gecenin zarif kızını gerçekleştiriyor.
Yerelin Modern Ruhu: Mehmet Akdağ
Antalya'nın yetiştirdiği 7 Mehmet'in başındaki 3. Kuşak ismi olan Mehmet Akdağ, Anadolu'nun geleneksel mutfağını rafine ve çağdaş dokunuşlarla yol taşıyor. Sezen Pilavı ve balkabağı tatlısı ile geçmişin tatlarını yeniden yorumlarken, malzeme özünü öne çıkıyor.
Sınırları Kaldıran Deneyimler: Cenk Debensason
İstanbul'un önde gelen gastronomi destinasyonlarından Arkestra ve Ritmo'nun Michelin yıldızlı yaratıcı şefi Cenk Debensason, Asya ve Akdeniz mutfakları arasında cesur geçişler yapıyor. Suşi pilavı ve ton balığı üzerine yerleştirdiği dondurma detayıyla damakta beklenen bir iz bırakılıyor. Finalde Emre Şen'le birlikte sunduğu küçük dörtlü geceye zarif bir şekilde devam ediyor.
Tekniği Duyguyla Harmanlayan Şef: Emre Şen
Şile'de doğayla iç konumlanan Casa Lavanda'nın mutfağında klasik teknikleri mevsimsel ilhamla buluşturan Michelin yıldızlı şef Emre Şen, burrata, mascarpone ve kiraz domatesle hazırlanan agnolotti ile tazelik ve zarafeti aynı tabakta sunuyor.
26 Temmuz Cumartesi akşamı The Bodrum EDITION'da gerçekleşecek bu benzersiz buluşmada, yedi toplantı özel tadım menüsü sunuluyor. Siz de bu muhteşem gecelere sahip olmak, gastronominin yıldız isimleriyle aynı sofrada buluşmak isterseniz aşağıdaki bağlantı üzerinden rezervasyonunuzu kolayca oluşturabilirsiniz.