Hacı Şükrü
Hacı Şükrü, Konyada 1855-1949 yılları arasında yaşamıştır. 1907 yılında Konyada bedesten içinde kendi mülkiyeti olan küçük ahşap binada fırın kebabı ve poğaçası ile ilk hizmetini vermiştir. Anadolunun vazgeçilmeyen damak tadını unutulmaz lezzetleri arasına katmıştır. İşindeki başarı ve istikrarını, otoritesi ve kalitesinden hiç bir zaman taviz vermeyerek elde etmiştir. Kuzuların 4 aylık büyüme ve serpilme sürecinde dükkanın kepenkleri indiriliyor. İşletmeci kebabın yapılış usulünü saklamamış ve bir çerçeve içinde duvara asmıştır. . Fırın Kebabı Konya ve Karaman yöresindeki kuzulardan yapılıyor. Fırın kebabı hazırlanırken sadece ön kol (akçeyrek) ve kaburga etleri kullanılır. Taş fırında meşe odunuyla büyük bakır leğenlerde kendi yağı ve suyu ile pişer. Pişirme süresi 5-7 saat sürüyor. 3 kg. çiğ etten 1 kg. kebap çıkıyor. Etten %38i kemik, %25inde yağ çıkar.
Kebabın en lezzetli yeri orta yağlı kaburga kısmıdır. Kebap yerken çatal bıçak kullanılmaz. Çünkü kebapın lezzetini kaçırdığı düşünüldüğü için elle yenir.
Hacı Şükrü Çeşmeci 1949 yılında vefat edince hem damadı hemde yeğeni Hacı Ali Şengönül dükkanın başına geçerek işletmeyi devralmıştır. Hacı Ali Şengönül olağanüstü gayretleriyle aynı kalite ve hizmeti bozmadan 53 yıl bu mesleği sürdürmüştür. Kebapçı Şükrü ismini daha da markalaştırarak yurt dışına kadar ün kazanmış, Türkiyenin kebap evi markası olmuştur.