Püre Yatağında Soslu Misket Köfte
Tenceremize patatesleri soyup doğradıktan sonra az bir suda yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz. (Çatal ile kontrol ederek pişme kontrolünü yapabilirsiniz)Haşlanan patatesleri süzerek eziyoruz.Tenceremize tereyağını ilave edip eritiyoruz üzerine ezdiğimiz patatesleri koyup karıştırıyoruz üzerine süt,tuz ve karabiberini de ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşığın arkasıyla ezerek sütü çektirene kadar kısık ateşte karıştırıyoruz ve son olarak kaşar peynirini de ekleyip tamamlıyoruz..
Küçük bir tavaya zeytinyağ,domates rende,salça ve sarımsağı da ilave ederek sos kıvamında hazırlıyoruz..
Dolapta beklettiğimiz köfteleri kızartıyor hazırlamış olduğumuz sos ile karıştırıyoruz..
Sıkma poşetinin içerisine patates püresini, resimde gördüğünüz ya da dilediğiniz şekli vererek servis tabağına alıyoruz..
Sos ile karıştırdığımız köfteleri püremizin üzerine koyup son olarak maydanoz serpip servis ediyoruz..
Afiyet ve sağlıkla kalın.