APlus Şeflerinden Kurban Bayramı’na Özel Yemekler!

Pandemiyle geçen günlerin ardından ailece bir araya gelmenin, sevdiklerinizle bir arada olmanın keyfini çıkartırken, birbirinden lezzetli yemeklerle de sofralarımızı tatlandırmanın tam vakti.

Keyifli ve lezzet dolu bayram yemekleri için CafeAPlus Şefi Serkan Aksoy ve APlus Mutfaklar Koordinatörü Levent Peker,  yaz sıcaklarında içinizi serinletecek etli salata ve et yemeği denildiğinde sofraların olmazsa olmazı et sote tarifiyle masalarınızı renklendiriyor. 


Etli Gökkuşağı Salatası

Malzemeler:

400 gram julyen dana bonfile eti2 adet pembe domates1 adet yeşil dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber1 adet kapya biber600 gram semizotu1 adet kırmızı soğan2 adet havuç¼ adet kırmızı lahana

Yapılışı:

Etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Havuçları rendeleyin ve kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Domatesleri ve biberleri küçük küpler halinde, soğanı piyazlık olarak doğrayın. Semizotunu küçük parçalara ayırarak kaba alın. Havuç, lahana, biber ve domatesleri ekleyin.  Zeytinyağıyla karıştırdığınız taneli hardal sos karışımını, tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın.  Son olarak etleri salataya ekleyin ve servis edin. 

Biberiyeli Et Kavurma

Malzemeler: 

450 gr. kuşbaşı dana eti2 adet kırmızı soğan1 adet dolmalık yeşilbiber1 adet dolmalık sarı biber1 adet kapya biber1 adet büyük domates1 kaşık biber salçası1-2 dal taze biberiye

Yapılışı:

Eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızı soğanları, renkli biberleri ay şeklinde; domatesleri büyük küpler halinde doğrayın. Soğanları biraz kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve sebzeleri tavaya alarak, zeytinyağında sote edin.  Sebzeleri öldürmeden, renkleri canlıyken etinize ekleyin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra pişmesi için bırakın. 10 dakika kadar pişirdikten sonra birkaç dal biberiye ekleyip, demlenmesi için kapağını kapatın.