Kılıç Balığı Yakası Yahnisi

Biliyorsunuz, o dönemde domates yok o nedenle orijinali domatessiz kırmızı biberi çok küçük doğruyorsunuz, arzu ederseniz biber yerine kabuğu soyulmuş domates, soğan , kırmızı ve yeşil biber ile domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kabuğu soyularak dörde bölünen sarımsakları hazırlayın, Önce tava içinde iki çorba kaşığı zeytin yağı ve biber salçası ile sırasıyla; soğanları, sarımsakları öldürün biberleri ilave edip soteleyin,  domateslari ilave edip 2 dakika daha pişirin ve çok ince kıyılmış maydanozların yarısını ilave edip karışımın üzerine kılıç yakaları koyun, yarım kahve fincanı su kalan sızma zeytinyağı ve bir miktar tuz serperek ağzı kapalı olarak beş dakika daha pişirip, kalan maydanozları ilave edip ateşi söndürün ve ağzını kapatın beş dakika bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.