Muup Alaçatı ile Ege’den Osmanlı Mutfağına Uzanan Lezzet Deryası

Tarihi Alaçatı’nın tam kalbinde bulunan konumu, otantik dokusu ve keyifli bahçesi ile unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatan Muup Alaçatı, bulunduğu yerin ruhunu yaşatıyor. Sunduğu imkânları ile tercih sebebi olan Muup Alaçatı, yepyeni menüsüyle tatilin keyfini ikiye katlıyor. 

Muup Alaçatı’yı ayrıcalıklı kılan geniş gastronomi bilgisine sahip Chef Dura’nın hazırladığı menüde; Alaçatı tarihinden esinlenerek oluşturulan Osmanlı Mutfağı, renkli sokaklarından yola çıkarak Ege mezelerini ve Çeşme’nin mavisinden etkilenerek deniz ürünleri yer alıyor. Sunduğu lezzet çeşitleriyle 7’den 70’e herkesin damak zevkine hitap eden Muup Alaçatı menüsü, merak uyandıran tatlarıyla hafızalarda kalıyor.

Başlangıç tabağından başlayarak tatlı tabağı ile son bulan Muup Alaçatı ziyafet menüsünün en sevilen lezzetleri ise şu şekilde: Başlangıçlarda Kerevizli Yengeç Çorbası; sonrasında Şevketi Sübye, Balık Kokoreç ve Karides Mantı. Ege otlarının tazeliği ve lezzetiyle hazırlanmış mezelerde ise: Deniz Mahsullü Pejmurde ve Tulumlu Yela. Ana yemek olarak Muup Alaçatı'nın lezzet imzası olan, Muup Minası ve Yosun. Son olarak çıtır çıtır lezzeti ve hafifliği ile tercih edilen tatlı, Bademli Çıtır Kabak…