Balkabaklı Tart Kek Tarifi
Önce dilimlenmiş, doğranmış kabakları biraz su ilavesi ile haşlayın. Tencerenin dibinde 1.5 cm kadar su olması yeterli. Pişerken su salacağı için az su koymanız yeterli.
Kabaklar haşlanırken siz keki hazırlayıp fırına verin.
Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye dek mikserle karıştırın.
Yarım su bardağı sıvı yağı, filtre kahvenizi ilave edin. Yoksa nescafe kullanabilirsiniz.
Önce sıvıları karıştırın.
Arkasından elenmiş un, tarçın, kakao, kurutulmuş turunç kabuklarını ekleyin.
Ve bu aşamadan sonra çok az karıştırarak tart kek kalıbına boşaltın.
Bu kalıbın orta kısmında boşluk olduğu için tercih ettim.
Siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.
Kalıbın altına kenarlarını yuvarlak olarak kestiğiniz fırın kağıdını serin.
Kenar duvarlarına tereyağı sürdüğümü hatırlatmak isterim.
160 Derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kek pişirirken fırını önceden ısıtmıyorum.
Kürdan testi yaparak fırından çıkarın.
Üzerine bir bez örtün, kendi halinde soğusun.
Balkabaklı Katın Hazırlanması
Haşlanan balkabaklarını püre haline getirin.
2 Yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağı şekeri ekleyerek pişirin.
Koyu kıvamda bir muhallebi hazırlayın.
Gerekirse su ilave edebilirsiniz.
Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
Arada karıştırarak soğutun.
Bu arada kek soğumuş en azından ılınmış olsun.
Düz bir servis tabağına kekinizi ters çevirin.
Altında bulunan fırın kağıdın çıkarın.
Muhallebi ılındığı zaman, orta kısmında bulunan boşluğa kabaklı muhallebinizi boşaltın.
Kenarlarını antep fıstığı ile süsleyin.
Buzdolabına kaldırın.
Siz de istediğiniz şekillerde sunum hazırlayabilirsiniz.
Hepsi bu kadar.
Afiyet olsun.