Balkabaklı Tart Kek Tarifi

03.03.2020 - 16:30, Güncelleme: 03.03.2020 - 16:30 1696+ kez okundu.
 

Balkabaklı Tart Kek Tarifi

Merhaba Sevgili Arkadaşlar İstanbul'dan dönüşte Adapazarı Pamukova dolaylarından aldığım balkabağının bir kısmını doğrayıp, birer pişirimlik poşetlere doldurup kaldırmıştım. Bir poşeti ile balkabaklı tart kek yapmaya karar verdim. Üzerine çok az su ilave ile, kabakların çözülmesini beklemeden, kabakları haşladım.Püre kıvamına getirip koyu kıvamda muhallebi hazırladım. Tabii nişasta kullanmayı ihmal etmeyin. Kek soğumuş, enazından ılık olsun. Muhellebiyi de sıcak kullanmayın.Mutlaka soğuğa yakın olsun. Dolgusunu döktükten sonra buzdolabına kaldırdım. Rengi ve kıvamı fotograflardan göreceğiniz gibi çok güzel oldu. Çay saatlerinizde denemek isterseniz buyrun tarifi.
Önce dilimlenmiş, doğranmış kabakları biraz su ilavesi ile haşlayın. Tencerenin dibinde 1.5 cm kadar su olması yeterli. Pişerken su salacağı için az su koymanız yeterli.Kabaklar haşlanırken siz keki hazırlayıp fırına verin.Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye dek mikserle karıştırın.Yarım su bardağı sıvı yağı, filtre kahvenizi ilave edin. Yoksa nescafe kullanabilirsiniz.Önce sıvıları karıştırın.Arkasından elenmiş un, tarçın, kakao, kurutulmuş turunç kabuklarını ekleyin.Ve bu aşamadan sonra çok az karıştırarak tart kek kalıbına boşaltın.Bu kalıbın orta kısmında boşluk olduğu için tercih ettim.Siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.Kalıbın altına kenarlarını yuvarlak olarak kestiğiniz fırın kağıdını serin.Kenar duvarlarına tereyağı sürdüğümü hatırlatmak isterim.160 Derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Kek pişirirken fırını önceden ısıtmıyorum.Kürdan testi yaparak fırından çıkarın.Üzerine bir bez örtün, kendi halinde soğusun.Balkabaklı Katın HazırlanmasıHaşlanan balkabaklarını püre haline getirin.2 Yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağı şekeri ekleyerek pişirin.Koyu kıvamda bir muhallebi hazırlayın.Gerekirse  su ilave edebilirsiniz.Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Bu arada kek soğumuş en azından ılınmış olsun.Düz bir servis tabağına kekinizi ters çevirin.Altında bulunan fırın kağıdın çıkarın.Muhallebi ılındığı zaman, orta kısmında  bulunan boşluğa kabaklı muhallebinizi boşaltın.Kenarlarını antep fıstığı ile süsleyin.Buzdolabına kaldırın.Siz de istediğiniz şekillerde sunum hazırlayabilirsiniz.Hepsi bu kadar.Afiyet olsun.  
Merhaba Sevgili Arkadaşlar İstanbul'dan dönüşte Adapazarı Pamukova dolaylarından aldığım balkabağının bir kısmını doğrayıp, birer pişirimlik poşetlere doldurup kaldırmıştım. Bir poşeti ile balkabaklı tart kek yapmaya karar verdim. Üzerine çok az su ilave ile, kabakların çözülmesini beklemeden, kabakları haşladım.Püre kıvamına getirip koyu kıvamda muhallebi hazırladım. Tabii nişasta kullanmayı ihmal etmeyin. Kek soğumuş, enazından ılık olsun. Muhellebiyi de sıcak kullanmayın.Mutlaka soğuğa yakın olsun. Dolgusunu döktükten sonra buzdolabına kaldırdım. Rengi ve kıvamı fotograflardan göreceğiniz gibi çok güzel oldu. Çay saatlerinizde denemek isterseniz buyrun tarifi.

Önce dilimlenmiş, doğranmış kabakları biraz su ilavesi ile haşlayın. Tencerenin dibinde 1.5 cm kadar su olması yeterli. Pişerken su salacağı için az su koymanız yeterli.

Kabaklar haşlanırken siz keki hazırlayıp fırına verin.

Önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye dek mikserle karıştırın.

Yarım su bardağı sıvı yağı, filtre kahvenizi ilave edin. Yoksa nescafe kullanabilirsiniz.

Önce sıvıları karıştırın.

Arkasından elenmiş un, tarçın, kakao, kurutulmuş turunç kabuklarını ekleyin.

Ve bu aşamadan sonra çok az karıştırarak tart kek kalıbına boşaltın.

Bu kalıbın orta kısmında boşluk olduğu için tercih ettim.

Siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.

Kalıbın altına kenarlarını yuvarlak olarak kestiğiniz fırın kağıdını serin.

Kenar duvarlarına tereyağı sürdüğümü hatırlatmak isterim.

160 Derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Kek pişirirken fırını önceden ısıtmıyorum.

Kürdan testi yaparak fırından çıkarın.

Üzerine bir bez örtün, kendi halinde soğusun.

Balkabaklı Katın Hazırlanması

Haşlanan balkabaklarını püre haline getirin.

2 Yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağı şekeri ekleyerek pişirin.

Koyu kıvamda bir muhallebi hazırlayın.

Gerekirse  su ilave edebilirsiniz.

Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Arada karıştırarak soğutun.

Bu arada kek soğumuş en azından ılınmış olsun.

Düz bir servis tabağına kekinizi ters çevirin.

Altında bulunan fırın kağıdın çıkarın.

Muhallebi ılındığı zaman, orta kısmında  bulunan boşluğa kabaklı muhallebinizi boşaltın.

Kenarlarını antep fıstığı ile süsleyin.

Buzdolabına kaldırın.

Siz de istediğiniz şekillerde sunum hazırlayabilirsiniz.

Hepsi bu kadar.

Afiyet olsun.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.