Tahıllı Köy Ekmeği

Tüm malzemeleri koyup yaklaşık 15 dakika yoğuruyoruz(Önemli!!)

-Mayalanması için koyacağınız kabın altına un serpiyoruz

-Yuvarlak şeklini verdiğimiz hamuru kaba koyarak üzerine de un serpiyoruz

-30-40 dakika kadar ilk mayalanmaya bırakıyoruz (ister sarıp, isterseniz de fırını 50 dereceye ayarlayıp bekleyerek)

-Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını alıyoruz

-İkinci kez mayalamaya bırakarak,pişireceğimiz tepsi yada döküm kabınıza koyuyoruz

-30 dakika daha bekletiyoruz

-Fırını 200 dereceye getirip orta kısmında 30 dakika pişiriyoruz.


 Püf noktası ;


-Her mayalama süresi 60 dakikaya uzatılabilir.

-Fırının en alt kısmına 1 bardak su döküyoruz ve buharlaşma sağlıyoruz.

-Ekmek piştikten sonra kesmek için mutlaka soğuması beklenmelidir.