Tahıllı Köy Ekmeği
Tahıllı Köy Ekmeği
Sıcacık ekmek kokusu bu tarifle artık sizin mutfağınızda...
Tüm malzemeleri koyup yaklaşık 15 dakika yoğuruyoruz(Önemli!!)
-Mayalanması için koyacağınız kabın altına un serpiyoruz
-Yuvarlak şeklini verdiğimiz hamuru kaba koyarak üzerine de un serpiyoruz
-30-40 dakika kadar ilk mayalanmaya bırakıyoruz (ister sarıp, isterseniz de fırını 50 dereceye ayarlayıp bekleyerek)
-Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını alıyoruz
-İkinci kez mayalamaya bırakarak,pişireceğimiz tepsi yada döküm kabınıza koyuyoruz
-30 dakika daha bekletiyoruz
-Fırını 200 dereceye getirip orta kısmında 30 dakika pişiriyoruz.
Püf noktası ;
-Her mayalama süresi 60 dakikaya uzatılabilir.
-Fırının en alt kısmına 1 bardak su döküyoruz ve buharlaşma sağlıyoruz.
-Ekmek piştikten sonra kesmek için mutlaka soğuması beklenmelidir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.