Mürdüm Eriği Pestili Tarifi
Erikleri yıkayın, ortadan ikiye bölün.
Çekirdeklerini çıkartın.
Büyük boy tencereye yerleştirin.
Üzerine 5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ekleyin.
Erikler yumuşayıncaya kadar kaynasınlar.
Mutfak robotu ile püre kıvamına getirin.
İnce telli bir süzgeçten geçirin.
Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye, ince bir tabaka olarak yayın.
Bu malzemelerle dört tepsi çıktı.
10 dk 120 ° de ısıttığınız fırına yerleştirin.
Tepsileri alt üst ederek, yer değiştirerek 7 saate yakın pişti.
Fırın alarmını 2 saate kurarak kontrol ettim sürekli.
Fırından çıkarmadan kontrol edin.
Ele yapışmayan bir kıvamda olsun.
Soğuduktan sonra şeritler halinde kesip, arasına ceviz koyup muska şeklinde sardım.
Ağzı kapaklı bir kaba koyup, buzdolabına kaldırdım.
Afiyet olsun.