Mürdüm Eriği Pestili Tarifi

18.10.2020 - 17:56, Güncelleme: 18.10.2020 - 17:56 1635+ kez okundu.
 

Mürdüm Eriği Pestili Tarifi

Merhaba Sevgili Arkadaşlar Ekim ayının 10’u oldu. Hala kışlık hazırlıklara devam ediyorum. Mürdüm eriğinden pestil hazırladım. Tadı, kıvamı o kadar güzeldi ki sormayın . 3 kg için 1 su bardağı şeker kullandım. Ekşilik olursa alması için şekeri kullandım. Ama hiç gerek yokmuş. Siz hazırlarken eriklerin tadına bakın, şeker kullanmayabilirsiniz. Ben atıştırmalık olarak hazırladım. Bu yüzden nişasta kullanmadım. Sadece püre haline getirilmiş meyve yeterli pestil için. Ben fırında kuruttum.4 Tepsiyi fırın raflarına yerleştirdim. Arada alt üst edip, yer değiştirerek kurumalarını sağladım. Eğer bahçeniz varsa, tepsilerin üzerine tülbent serip, açık havada kurutabilirsiniz.
Erikleri yıkayın, ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartın. Büyük boy tencereye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar kaynasınlar. Mutfak robotu ile püre kıvamına getirin. İnce telli bir süzgeçten geçirin. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye, ince bir tabaka olarak yayın. Bu malzemelerle dört tepsi çıktı. 10 dk 120 ° de ısıttığınız fırına yerleştirin. Tepsileri alt üst ederek, yer değiştirerek 7 saate yakın pişti. Fırın alarmını 2 saate kurarak kontrol ettim sürekli. Fırından çıkarmadan kontrol edin. Ele yapışmayan bir kıvamda olsun. Soğuduktan sonra şeritler halinde kesip, arasına ceviz koyup muska şeklinde sardım. Ağzı kapaklı bir kaba koyup, buzdolabına kaldırdım. Afiyet olsun.
Merhaba Sevgili Arkadaşlar Ekim ayının 10’u oldu. Hala kışlık hazırlıklara devam ediyorum. Mürdüm eriğinden pestil hazırladım. Tadı, kıvamı o kadar güzeldi ki sormayın . 3 kg için 1 su bardağı şeker kullandım. Ekşilik olursa alması için şekeri kullandım. Ama hiç gerek yokmuş. Siz hazırlarken eriklerin tadına bakın, şeker kullanmayabilirsiniz. Ben atıştırmalık olarak hazırladım. Bu yüzden nişasta kullanmadım. Sadece püre haline getirilmiş meyve yeterli pestil için. Ben fırında kuruttum.4 Tepsiyi fırın raflarına yerleştirdim. Arada alt üst edip, yer değiştirerek kurumalarını sağladım. Eğer bahçeniz varsa, tepsilerin üzerine tülbent serip, açık havada kurutabilirsiniz.

Erikleri yıkayın, ortadan ikiye bölün.

Çekirdeklerini çıkartın.

Büyük boy tencereye yerleştirin.

Üzerine 5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ekleyin.

Erikler yumuşayıncaya kadar kaynasınlar.

Mutfak robotu ile püre kıvamına getirin.

İnce telli bir süzgeçten geçirin.

Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye, ince bir tabaka olarak yayın.

Bu malzemelerle dört tepsi çıktı.

10 dk 120 ° de ısıttığınız fırına yerleştirin.

Tepsileri alt üst ederek, yer değiştirerek 7 saate yakın pişti.

Fırın alarmını 2 saate kurarak kontrol ettim sürekli.

Fırından çıkarmadan kontrol edin.

Ele yapışmayan bir kıvamda olsun.

Soğuduktan sonra şeritler halinde kesip, arasına ceviz koyup muska şeklinde sardım.

Ağzı kapaklı bir kaba koyup, buzdolabına kaldırdım.

Afiyet olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.