Mürdüm Eriği Pestili Tarifi
Mürdüm Eriği Pestili Tarifi
Merhaba Sevgili Arkadaşlar Ekim ayının 10’u oldu. Hala kışlık hazırlıklara devam ediyorum. Mürdüm eriğinden pestil hazırladım. Tadı, kıvamı o kadar güzeldi ki sormayın . 3 kg için 1 su bardağı şeker kullandım. Ekşilik olursa alması için şekeri kullandım. Ama hiç gerek yokmuş. Siz hazırlarken eriklerin tadına bakın, şeker kullanmayabilirsiniz. Ben atıştırmalık olarak hazırladım. Bu yüzden nişasta kullanmadım. Sadece püre haline getirilmiş meyve yeterli pestil için. Ben fırında kuruttum.4 Tepsiyi fırın raflarına yerleştirdim. Arada alt üst edip, yer değiştirerek kurumalarını sağladım. Eğer bahçeniz varsa, tepsilerin üzerine tülbent serip, açık havada kurutabilirsiniz.
Erikleri yıkayın, ortadan ikiye bölün.
Çekirdeklerini çıkartın.
Büyük boy tencereye yerleştirin.
Üzerine 5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker ekleyin.
Erikler yumuşayıncaya kadar kaynasınlar.
Mutfak robotu ile püre kıvamına getirin.
İnce telli bir süzgeçten geçirin.
Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye, ince bir tabaka olarak
yayın.
Bu malzemelerle dört tepsi çıktı.
10 dk 120 ° de ısıttığınız fırına yerleştirin.
Tepsileri alt üst ederek, yer değiştirerek 7 saate yakın
pişti.
Fırın alarmını 2 saate kurarak kontrol ettim sürekli.
Fırından çıkarmadan kontrol edin.
Ele yapışmayan bir kıvamda olsun.
Soğuduktan sonra şeritler halinde kesip, arasına ceviz koyup
muska şeklinde sardım.
Ağzı kapaklı bir kaba koyup, buzdolabına kaldırdım.
Afiyet olsun.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.