Duru Bulgur’dan Bayram Sofralarına Yakışır Tarifler
Sofraların şifa kaynağı bulguru taş değirmenlerde öğütme yöntemiyle sofralara getiren Duru Bulgur lezzetleri, salatadan mezeye, pilavdan çorbaya büyük bir beğeniyle tercih ediliyor. Duru Bulgur’un Kurban Bayramına özel olarak hazırladığı ‘Duru Pratikli Barbunya Ezmesi’ ve ‘Aşiran Pilavı’ da mutfaklara benzersiz lezzetler sunuyor. Lokum gibi dağılan kuzu eti, bu tarifte Duru Başbaşı Bulgur ile buluşarak damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Geleneksel Türk Mutfağında sıklıkla kullanılan baharatlardan biri olan kekik de Duru Pratik Barbunya Ezmesi ile harmanlanarak bayram sofralarında yenilik arayanlara farklı bir deneyim yaşatıyor. Bu nefis lezzetlerin tarifleri ise şöyle;
DURU PRATİK BARBUNYA EZMESİ
Malzemeler
1 paket Duru Pratik Barbunya 4 diş sarımsak 1 soğanKekikTuzÜzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı pul biber HazırlanışıDuru Pratik Barbunyayı, sarımsağı, soğanı, kekik ve tuzu mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Pul biberi tereyağında kavurun. Hazırladığınız pürenin üzerine gezdirip servis edin.
Afiyet olsun!
AŞİRAN PİLAVI
Başbaşı Bulgurlu Aşiran Pilavı TarifiMalzemeler
300gr Kuzu eti (kuşbaşı)5 su bardağı Sıcak su2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur3 tatlı kaşığı Tuz20 yemek kaşığı TereyağıHazırlanışı
Eti 5-6 su bardağı suyla haşlayın. Tencereye bulguru koyun, üzerine 5 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek, önce harlı sonra kısık ateşte bulgur suyu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Üzerine haşlanan eti yerleştirin, kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.