Duru Bulgur’dan Bayram Sofralarına Yakışır Tarifler

Vitrin 16.07.2021 - 09:16, Güncelleme: 16.07.2021 - 09:16 1729+ kez okundu.
 

Duru Bulgur’dan Bayram Sofralarına Yakışır Tarifler

Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur, bu kez Kurban Bayramına özel yemek tarifleri sunuyor. Sevdiklerimizden uzakta geçirdiğimiz günlerin sona ermesiyle Duru Bulgur, birbirinden lezzetli tariflerle, yakınlarımızla yemek sofralarında tekrar buluşmamıza vesile oluyor.
Sofraların şifa kaynağı bulguru taş değirmenlerde öğütme yöntemiyle sofralara getiren Duru Bulgur lezzetleri, salatadan mezeye, pilavdan çorbaya büyük bir beğeniyle tercih ediliyor. Duru Bulgur’un Kurban Bayramına özel olarak hazırladığı ‘Duru Pratikli Barbunya Ezmesi’ ve ‘Aşiran Pilavı’ da mutfaklara benzersiz lezzetler sunuyor. Lokum gibi dağılan kuzu eti, bu tarifte Duru Başbaşı Bulgur ile buluşarak damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Geleneksel Türk Mutfağında sıklıkla kullanılan baharatlardan biri olan kekik de Duru Pratik Barbunya Ezmesi ile harmanlanarak bayram sofralarında yenilik arayanlara farklı bir deneyim yaşatıyor. Bu nefis lezzetlerin tarifleri ise şöyle;DURU PRATİK BARBUNYA EZMESİMalzemeler 1 paket Duru Pratik Barbunya 4 diş sarımsak 1 soğanKekikTuzÜzeri için2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı pul biber HazırlanışıDuru Pratik Barbunyayı, sarımsağı, soğanı, kekik ve tuzu mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Pul biberi tereyağında kavurun. Hazırladığınız pürenin üzerine gezdirip servis edin.Afiyet olsun!AŞİRAN PİLAVIBaşbaşı Bulgurlu Aşiran Pilavı TarifiMalzemeler300gr Kuzu eti (kuşbaşı)5 su bardağı Sıcak su2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur3 tatlı kaşığı Tuz20 yemek kaşığı Tereyağı HazırlanışıEti 5-6 su bardağı suyla haşlayın. Tencereye bulguru koyun, üzerine 5 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek, önce harlı sonra kısık ateşte bulgur suyu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.Üzerine haşlanan eti yerleştirin, kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
Türkiye’de bulguru sofralara en sağlıklı haliyle kazandırmayı hedefleyen Duru Bulgur, bu kez Kurban Bayramına özel yemek tarifleri sunuyor. Sevdiklerimizden uzakta geçirdiğimiz günlerin sona ermesiyle Duru Bulgur, birbirinden lezzetli tariflerle, yakınlarımızla yemek sofralarında tekrar buluşmamıza vesile oluyor.

Sofraların şifa kaynağı bulguru taş değirmenlerde öğütme yöntemiyle sofralara getiren Duru Bulgur lezzetleri, salatadan mezeye, pilavdan çorbaya büyük bir beğeniyle tercih ediliyor. Duru Bulgur’un Kurban Bayramına özel olarak hazırladığı ‘Duru Pratikli Barbunya Ezmesi’ ve ‘Aşiran Pilavı’ da mutfaklara benzersiz lezzetler sunuyor. Lokum gibi dağılan kuzu eti, bu tarifte Duru Başbaşı Bulgur ile buluşarak damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Geleneksel Türk Mutfağında sıklıkla kullanılan baharatlardan biri olan kekik de Duru Pratik Barbunya Ezmesi ile harmanlanarak bayram sofralarında yenilik arayanlara farklı bir deneyim yaşatıyor. Bu nefis lezzetlerin tarifleri ise şöyle;

DURU PRATİK BARBUNYA EZMESİ

Malzemeler

  •  1 paket Duru Pratik Barbunya
  •  4 diş sarımsak
  •  1 soğan
  • Kekik
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 

Hazırlanışı

Duru Pratik Barbunyayı, sarımsağı, soğanı, kekik ve tuzu mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Pul biberi tereyağında kavurun. Hazırladığınız pürenin üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun!

AŞİRAN PİLAVI

Başbaşı Bulgurlu Aşiran Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 300gr Kuzu eti (kuşbaşı)
  • 5 su bardağı Sıcak su
  • 2 su bardağı Duru Başbaşı Bulgur
  • 3 tatlı kaşığı Tuz
  • 20 yemek kaşığı Tereyağı 

Hazırlanışı

Eti 5-6 su bardağı suyla haşlayın. Tencereye bulguru koyun, üzerine 5 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek, önce harlı sonra kısık ateşte bulgur suyu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.

Üzerine haşlanan eti yerleştirin, kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.