Yaprak Kuzu Ciğeri

Öncelikle , zarlarını temizlediğimiz kuzu ciğerimizi , kalınlıkları ve formları bir birine en yakın olacak şekilde keselim .

Pişme süreli aynı olmalı ve ciğerin kuru olmaması açısından önemli.

Sonrasında baharatlar ile lezzetlendirdiğimiz ciğerimizi bulayarak ,

kızartma tenceresinde iyi ısınmış olan ayçiçek yapımıza pişirmeye alalım .

1 dakika gibi bir süre gayet uygun olucaktır .

Burda seçmiş olduğunuz tencerenin mümkünse alüminyum olması çok önemli , sebebi ısıyı hızlıca aldığı için , yağımızın ısısını sürekli yüksek tutmaya kolaylık sağlamasıdır .

Yüksek miktarda değil mümkünse ürünü 2 seferde pişirme daha lezzetli olmasına önemli bir detaydır olucaktır .

Pişen ciğerlerimizi peçete serdiğimiz bir tabakta dinlendirmeye alıp ,

Salatası için kabuklarını soyduğumuz domatesleri  halka şekillinde kesip , içerisine ince kıyım maydanoz , piyaz soğan ve baharatlarımızı ekleyelim .

Sunum için varsa çukur bit tabak içerisine ,alt katmana domates salatası ve üzerine ciğerlerimizi ekleyerek , bir şiş yada kürdan ile sabitlelediğimiz ciğere arzu ettiğiniz gibi renklendirip alt kısma salatadan çıkan baharatlı domates suyunu ekleyip afiyet ile yiyebilirsiniz .