Yaprak Kuzu Ciğeri

11.01.2022 - 22:17, Güncelleme: 11.01.2022 - 22:17 1732+ kez okundu.
 

Yaprak Kuzu Ciğeri

Kısa sürede , hem pratik hem çok lezzetli bir yemek veya arasıcak .
Öncelikle , zarlarını temizlediğimiz kuzu ciğerimizi , kalınlıkları ve formları bir birine en yakın olacak şekilde keselim .Pişme süreli aynı olmalı ve ciğerin kuru olmaması açısından önemli.Sonrasında baharatlar ile lezzetlendirdiğimiz ciğerimizi bulayarak ,kızartma tenceresinde iyi ısınmış olan ayçiçek yapımıza pişirmeye alalım .1 dakika gibi bir süre gayet uygun olucaktır .Burda seçmiş olduğunuz tencerenin mümkünse alüminyum olması çok önemli , sebebi ısıyı hızlıca aldığı için , yağımızın ısısını sürekli yüksek tutmaya kolaylık sağlamasıdır .Yüksek miktarda değil mümkünse ürünü 2 seferde pişirme daha lezzetli olmasına önemli bir detaydır olucaktır .Pişen ciğerlerimizi peçete serdiğimiz bir tabakta dinlendirmeye alıp ,Salatası için kabuklarını soyduğumuz domatesleri  halka şekillinde kesip , içerisine ince kıyım maydanoz , piyaz soğan ve baharatlarımızı ekleyelim .Sunum için varsa çukur bit tabak içerisine ,alt katmana domates salatası ve üzerine ciğerlerimizi ekleyerek , bir şiş yada kürdan ile sabitlelediğimiz ciğere arzu ettiğiniz gibi renklendirip alt kısma salatadan çıkan baharatlı domates suyunu ekleyip afiyet ile yiyebilirsiniz .
Kısa sürede , hem pratik hem çok lezzetli bir yemek veya arasıcak .

Öncelikle , zarlarını temizlediğimiz kuzu ciğerimizi , kalınlıkları ve formları bir birine en yakın olacak şekilde keselim .

Pişme süreli aynı olmalı ve ciğerin kuru olmaması açısından önemli.

Sonrasında baharatlar ile lezzetlendirdiğimiz ciğerimizi bulayarak ,

kızartma tenceresinde iyi ısınmış olan ayçiçek yapımıza pişirmeye alalım .

1 dakika gibi bir süre gayet uygun olucaktır .

Burda seçmiş olduğunuz tencerenin mümkünse alüminyum olması çok önemli , sebebi ısıyı hızlıca aldığı için , yağımızın ısısını sürekli yüksek tutmaya kolaylık sağlamasıdır .

Yüksek miktarda değil mümkünse ürünü 2 seferde pişirme daha lezzetli olmasına önemli bir detaydır olucaktır .

Pişen ciğerlerimizi peçete serdiğimiz bir tabakta dinlendirmeye alıp ,

Salatası için kabuklarını soyduğumuz domatesleri  halka şekillinde kesip , içerisine ince kıyım maydanoz , piyaz soğan ve baharatlarımızı ekleyelim .

Sunum için varsa çukur bit tabak içerisine ,alt katmana domates salatası ve üzerine ciğerlerimizi ekleyerek , bir şiş yada kürdan ile sabitlelediğimiz ciğere arzu ettiğiniz gibi renklendirip alt kısma salatadan çıkan baharatlı domates suyunu ekleyip afiyet ile yiyebilirsiniz .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.