Dana Kaburga ( Beğendili Mürdüm Erik soslu )

DANA KABURGA ÖN PİŞİRME 

KABURGALAR TENCEREDE  ZEYTİN YAĞINDA MÜHÜRLENİR , AYNI TENCEREDE DİĞER MALZEMELER SIRASIYLA EKLENEREK KAVRULUP SU İLAVE  EDİLİR 10 DK DAHA KAYNATILIR  TÜM MALZEMELER  KÜVETE KONUP 4 SAAT 200 DERECEDE PİŞİRİLİP ETLER AYRILIP SOS SÜZGEÇTEN GEÇİRİLİR , KALAN SON TEKRARDAN SOS KIVAMINA GELENE KADAR KAYNATILIR .

PATLICAN BEĞENDİ

 PATLICANLAR KÖZLENİP TEMİZLENİR , TENCEREYE ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞI KONUR UN KAVRULUR, SÜT EKLENİR KAYNADIKTAN SONRA PATLICANLAR EKLENİR KARIŞTIRILARAK  KAŞAR VE BAHARATLARI EKLENİR .

MÜRDÜM ERİK SOSU 

DANA YANAK SOS ÇEKTİRMESİ TAVAYA KONUR MÜRDÜM ERİĞİ  VE PEKMEZ İLAVE EDİLİP KAYNATILIR DANA YANAĞIN ÜZERİNE DÖKÜLEREK SERVİS EDİLİR .