Patates Püreli Et Sote Tarifi

Önce etleri bir buçuk saat haşlayın.

Kuzu kuşbaşı kullanacak olursanız önceden haşlanma işlemine gerek yok.

Etlerin haşlanma süresini kendinize göre ayarlayınız.

Ben 1 Saat haşladım, yeterince pişmediği için yarım saat daha haşlamak zorunda kaldım.

Soğanları çok küçük doğrayıp kavurun.

Yeşil biber ve kapya biberleri de ince ince doğrayarak ekleyip, kavurmaya devam edin.

iki tane domatesin kabuklarını soyarak küçük doğrayın .

Tencereye ekleyip karıştırın.

En sonunda bir yemek kaşığı salçayı ekleyin.

Arkasından et suyunu ilave edin.

Ekmek banacak kadar su olması yeterli.

Kaynamaya başladıktan sonra ocağınızın altını kısın.

 10– 15 dk kaynaması yeterli.

Altını kapatın yemeğiniz demlensin.

Patates Püresi için

Patatesleri çatal yardımıyla veya patates püresi aparatı ile ezin.

İçine sıcak süt ve tereyağını ekleyin.

Pürenin kıvamını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

Ben ortasına et sote ile birlikte servis yapacağım için, çok akıcı bir kıvam istemedim.

Sunum Aşaması

Servis yapacağım tabağa patates püresini koyup, ortasını açın.

Et soteden doldurarak servis yapın.

Afiyet olsun