Patates Püreli Et Sote Tarifi
Patates Püreli Et Sote Tarifi
Merhaba Sevgili Arkadaşlar İftar yemeği, akşam yemeği olarak nefis bir tarifim var sizlere. Aileniz, dostlarınız için hazırlayacağınız sofralar için önerim Patates Püreli Et Sote olur. Ben sunum olarak fotoğraflarda göreceğiniz şekli tercih ettim. Bardak Ölçüm 200 ml.
Önce etleri bir buçuk saat haşlayın.
Kuzu kuşbaşı kullanacak olursanız önceden haşlanma işlemine
gerek yok.
Etlerin haşlanma süresini kendinize göre ayarlayınız.
Ben 1 Saat haşladım, yeterince pişmediği için yarım saat daha
haşlamak zorunda kaldım.
Soğanları çok küçük doğrayıp kavurun.
Yeşil biber ve kapya biberleri de ince ince doğrayarak
ekleyip, kavurmaya devam edin.
iki tane domatesin kabuklarını soyarak küçük doğrayın .
Tencereye ekleyip karıştırın.
En sonunda bir yemek kaşığı salçayı ekleyin.
Arkasından et suyunu ilave edin.
Ekmek banacak kadar su olması yeterli.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağınızın altını kısın.
10– 15 dk kaynaması
yeterli.
Altını kapatın yemeğiniz demlensin.
Patates Püresi için
Patatesleri çatal yardımıyla veya patates püresi aparatı ile
ezin.
İçine sıcak süt ve tereyağını ekleyin.
Pürenin kıvamını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
Ben ortasına et sote ile birlikte servis yapacağım için, çok
akıcı bir kıvam istemedim.
Sunum Aşaması
Servis yapacağım tabağa patates püresini koyup, ortasını açın.
Et soteden doldurarak servis yapın.
Afiyet olsun
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.