Koroplast’tan Ramazan Sofralarında Hayatı Kolaylaştıran Tarifler

Vitrin 09.05.2020 - 17:34, Güncelleme: 09.05.2020 - 17:34 1784+ kez okundu.
 

Koroplast’tan Ramazan Sofralarında Hayatı Kolaylaştıran Tarifler

Koroplast hem çok pratik hem de çok leziz bir iftar menüsü ile ailenizi bir araya toplamanıza yardımcı oluyor. Mevsimin en sevilen lezzetlerinden enginar ve mantarın harmonisiyle ortaya çıkan kremalı mantarlı enginar yanına hardallı rozbif ekleyen Koroplast,tatlı olarak ise muzlu fıstık ezmeli çikolata toplarını öneriyor.
On bir ayın sultanı ramazan tüm bereketiyle geldi, hoş geldi! Huzur ve lezzet dolu bu bir ay bizi beklerken nefis iftar sofraları kurmak için ise menü önerilerine ihtiyacınız olabilir. Bu ramazanda bereketli sofralar kurumak için Koroplast hem çok pratik hem de çok leziz bir iftar menüsü ile ailenizi bir araya toplamanıza yardımcı oluyor. Mevsimin en sevilen lezzetlerinden enginar ve mantarın harmonisiyle ortaya çıkan kremalı mantarlı enginarın yanına hardallı rozbif ekleyen Koroplast,tatlı olarak ise muzlu fıstık ezmeli çikolata toplarını öneriyor.Fırında Kremalı Mantarlı EnginarMevsim sebzeleriyle yapılan muhteşem bir lezzet!Pişirme süresi 20 dakikaMalzemeler5 adet soyulmuş enginar300 gr dilimlenmiş mantar1 kutu krema1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 adet kuru soğanYarım su bardağı doğranmış dereotu1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberKoroplast Pişirme KağıdıHazırlanışıÖnceden fırını 180 derece ısıtınEnginarları limonlu suda orta sertliğe gelene kadar haşlayın (Bir çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz)Bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurunÜzerine mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirinKrema, dereotu, yarım su bardağı kaşar, tuz ve biberi ekleyip karıştırın. 3 dakika daha pişirinKoroplast Pişirme Kağıdı serili tepsiye (veya borcama) enginarları dizinZeytinyağlı ve sarımsaklı bir karışım hazırlayıp üzerlerine bir fırça yardımıyla sürünÜzerlerine mantarlı, kremalı karışımdan ekleyin.En üste kalan kaşarları serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Hardallı RozbifRamazan sofrası etsiz olmaz diyenlerdenseniz tam size göre bir lezzet.Malzemeler1 adet dana bonfile1 tatlı kaşığı esmer toz şekerYarım çay kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı deniz tuzu2 yemek kaşığı hardal2 yemek kaşığı tane karabiber6 dal taze biberiyeKoroplast Pişirme KağıdıKoroplast Çift Kilitli PoşetHazırlanışıDaha önceden Koroplast çift kilitli poşette sakladığınız bonfile içine karabiber, tuz, hardal, taze biberiyeleri, zeytinyağını ve esmer şekerini ekleyin ve iyice harmanlayın.Yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirinDaha sonrasında eti, kızdırdığınız tavaya atıp çevire çevire eşit bir şekilde mühürleyinFırın tepsisine Koroplast pişirme kağıdı serin, et mühürlenince üzerine alınEti pişmiş seviyorsanız 220 derecede 30 dakika, az pişmiş seviyorsanız 15 dakika pişirinKeskin bir bıçakla ince ince dilimleyinRozbif dilimlerini servis tabağına alın; tuz, karabiber ve renkli biber serpip servis edin.Muzlu Fıstık Ezmeli Çikolatalı ToplarBirbirinden lezzetli meyvelerin çikolatayla buluşmasından doğan lezzet… İftar sofraları için oldukça ideal!Malzemeler1 adet muz1 su bardağı fıstık ezmesi1 paket yulaflı bisküvi80 gr bitter çikolata80 gr sütlü çikolata80 gr beyaz çikolata2 yemek kaşığı tereyağıKoroplast Kilitli PoşetKoroplast Pişirme KağıdıHazırlanışıYulaflı bisküvileri Koroplast kilitli poşete koyup üzerini bir merdane yardımıyla ezin veya rondodan geçirip un haline getirinEzilmiş bisküvileri karıştırma kasesine alıp içine dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesini ekleyerek bir çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırınYaptığınız hamurdan küçük parçalar alıp, Koroplast pişirme kağıdı serili bir tabağa küçük toplar halinde dizinBitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritip içine 1 kaşık tereyağı ekleyinMuzlu fıstık ezmeli topları hazırladığınız çikolatalı sosa batırıp Koroplast pişirme kağıdı serili tabağa dizinOda sıcaklığında 2 saat veya buzdolabında 1 saat kadar soğutunSoğuttuktan sonra süslemek için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve 1 kaşık tereyağı ekleyinBir çatalı beyaz çikolatalı sosa batırarak toplar üzerinde gezdirinHazırladığınız topları tekrar 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.Koroplast ile hayatı kolaylaştıran tarifler, öneriler, pratik fikirler ve ipuçları için https://www.youtube.com/watch?v=Rr6bRVemG_k&app=desktop videosunu izleyebilirsiniz.
Koroplast hem çok pratik hem de çok leziz bir iftar menüsü ile ailenizi bir araya toplamanıza yardımcı oluyor. Mevsimin en sevilen lezzetlerinden enginar ve mantarın harmonisiyle ortaya çıkan kremalı mantarlı enginar yanına hardallı rozbif ekleyen Koroplast,tatlı olarak ise muzlu fıstık ezmeli çikolata toplarını öneriyor.

On bir ayın sultanı ramazan tüm bereketiyle geldi, hoş geldi! Huzur ve lezzet dolu bu bir ay bizi beklerken nefis iftar sofraları kurmak için ise menü önerilerine ihtiyacınız olabilir. Bu ramazanda bereketli sofralar kurumak için Koroplast hem çok pratik hem de çok leziz bir iftar menüsü ile ailenizi bir araya toplamanıza yardımcı oluyor. Mevsimin en sevilen lezzetlerinden enginar ve mantarın harmonisiyle ortaya çıkan kremalı mantarlı enginarın yanına hardallı rozbif ekleyen Koroplast,tatlı olarak ise muzlu fıstık ezmeli çikolata toplarını öneriyor.

Fırında Kremalı Mantarlı Enginar

Mevsim sebzeleriyle yapılan muhteşem bir lezzet!Pişirme süresi 20 dakika

Malzemeler

5 adet soyulmuş enginar

300 gr dilimlenmiş mantar

1 kutu krema

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet kuru soğan

Yarım su bardağı doğranmış dereotu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Koroplast Pişirme Kağıdı


Hazırlanışı

  • Önceden fırını 180 derece ısıtın
  • Enginarları limonlu suda orta sertliğe gelene kadar haşlayın (Bir çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz)
  • Bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Üzerine mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin
  • Krema, dereotu, yarım su bardağı kaşar, tuz ve biberi ekleyip karıştırın. 3 dakika daha pişirin
  • Koroplast Pişirme Kağıdı serili tepsiye (veya borcama) enginarları dizin
  • Zeytinyağlı ve sarımsaklı bir karışım hazırlayıp üzerlerine bir fırça yardımıyla sürün
  • Üzerlerine mantarlı, kremalı karışımdan ekleyin.
  • En üste kalan kaşarları serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Hardallı Rozbif

Ramazan sofrası etsiz olmaz diyenlerdenseniz tam size göre bir lezzet.


Malzemeler

1 adet dana bonfile

1 tatlı kaşığı esmer toz şeker

Yarım çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı deniz tuzu

2 yemek kaşığı hardal

2 yemek kaşığı tane karabiber

6 dal taze biberiye

Koroplast Pişirme Kağıdı

Koroplast Çift Kilitli Poşet

Hazırlanışı

  • Daha önceden Koroplast çift kilitli poşette sakladığınız bonfile içine karabiber, tuz, hardal, taze biberiyeleri, zeytinyağını ve esmer şekerini ekleyin ve iyice harmanlayın.
  • Yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin
  • Daha sonrasında eti, kızdırdığınız tavaya atıp çevire çevire eşit bir şekilde mühürleyin
  • Fırın tepsisine Koroplast pişirme kağıdı serin, et mühürlenince üzerine alın
  • Eti pişmiş seviyorsanız 220 derecede 30 dakika, az pişmiş seviyorsanız 15 dakika pişirin
  • Keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin
  • Rozbif dilimlerini servis tabağına alın; tuz, karabiber ve renkli biber serpip servis edin.

Muzlu Fıstık Ezmeli Çikolatalı Toplar

Birbirinden lezzetli meyvelerin çikolatayla buluşmasından doğan lezzet… İftar sofraları için oldukça ideal!

Malzemeler

1 adet muz

1 su bardağı fıstık ezmesi

1 paket yulaflı bisküvi

80 gr bitter çikolata

80 gr sütlü çikolata

80 gr beyaz çikolata

2 yemek kaşığı tereyağı

Koroplast Kilitli Poşet

Koroplast Pişirme Kağıdı


Hazırlanışı

  • Yulaflı bisküvileri Koroplast kilitli poşete koyup üzerini bir merdane yardımıyla ezin veya rondodan geçirip un haline getirin
  • Ezilmiş bisküvileri karıştırma kasesine alıp içine dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesini ekleyerek bir çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın
  • Yaptığınız hamurdan küçük parçalar alıp, Koroplast pişirme kağıdı serili bir tabağa küçük toplar halinde dizin
  • Bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritip içine 1 kaşık tereyağı ekleyin
  • Muzlu fıstık ezmeli topları hazırladığınız çikolatalı sosa batırıp Koroplast pişirme kağıdı serili tabağa dizin
  • Oda sıcaklığında 2 saat veya buzdolabında 1 saat kadar soğutun
  • Soğuttuktan sonra süslemek için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve 1 kaşık tereyağı ekleyin
  • Bir çatalı beyaz çikolatalı sosa batırarak toplar üzerinde gezdirin
  • Hazırladığınız topları tekrar 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Koroplast ile hayatı kolaylaştıran tarifler, öneriler, pratik fikirler ve ipuçları için https://www.youtube.com/watch?v=Rr6bRVemG_k&app=desktop videosunu izleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.