Eren Kurt – “escape to Locale”
Eren Kurt – “escape to Locale”
Yurtiçi ve yurtdışı 70'e yakın zincir restaurant zinciri firmaların sahibi Eren Kurt'un kısa biyografi tadında soru cevap söyleşisi
Sevgili okurlar uzun zamandır röportaj yapmıyorum ancak beklediğinize değecek bir röportaj yazı gerçekleştirdim. Bugünkü yazının konusu Sn. Eren Kurt kendisini ve yaptığı işleri büyük bir zevkle takip ediyorum ve benim gibi binlerce insan var. Onu tanıyan tanımayan herkesin ilgisini çekecek bir soru cevap oldu. Kendisini yakından takip etmeme neden tabiki yedikten sonra tadını sevdiğim bir lezzet Pizza Locale ve Müdavim Pide sebebiyle oldu. Pizza Locale ile ilk tanışmam bir uçuş esnasında havayollarının özel uçuş dergilerinden birinde reklamlarını görmemle başladı. Daha sonra İstanbul’da yaşayan kuzenlerim “Pizza Locale diye bir yer açılmış duydun mu, harika pizzalar yapıyorlarmış şu sıralar çok popülerler” dediler ve o anda İzmir’e ışınlanıp o pizzayı yemek istedim ancak yoğun iş temposundan kısmet olmadı ve maalesef Bursa’da açılana kadar deneyemedik. Bursa’da açılışını çok yakından takip ettik, daha önce Müdavim açıldığı için onun müşterisiydik, pideleri başarılı her malzeme kaliteli ve ürünler lezzetliydi ama Pizza Locale için ayrı bir merak içindeydik. Pizza Locale’nin açılacağı gün Müdavim’e gittik baktık klasik ufak aksilikler olmuş açılış 1-2 gün sonraya ertelenmiş. O dönem mağaza yetkilileri ile tanıştım ve açıldığı ilk gün müşterisi olduk. Kuzenlerim tamamen haklıydılar, çok lezzetli bir pizzaydı ve Bursa’da özel bir kaç İtalyan restoranından başka bu tarz fast food mantığındaki mekanlarda böylesini yememiştik. Hatta İtalyan restoranlarındaki pizzalardan da çok farklıydı. Şaka gibi ama adı Pizza Locale olmasına rağmen :) onun müdavimi olmuştuk. Her hafta oradaydık ve çevremizdeki kim varsa sürüklüyorduk. Bu kadar sevginin üzerine bu markanın yaratıcısı kim merak ettim ve instagramdan takip etmeye başladım. Girişimci kişiliğiyle ön plana çıkan Eren Kurt bir çok etkinliğe davet edilmiş girişimcilik ve kendi yaptıkları ile ilgili konuşmalar yapmış hepsinin videolarını izledim. Daha önce ne iş yaptığı, pizza yapmayı nereden öğrendiği, yemeye olan ilgisi ve girişim yapma şekli. Tam bir beyaz yakalının hayalini gerçekleştirmiş güzel markaların imtiyaz sahibi olmuştu. Bundan çok etkilendim ve İzmir’e ilk gittiğimde Bostanlı’daki yeni çıkardığı Pop-Up Burger’I ziyaret ederek deneme yaptım amacım Bursa bayiliği ile ilgili konuşmaktı. Sadeliğin ön plana çıktığı lezzetli bir mekan yapmışlardı ama Locale’de aldığım enerjiyi alamadım ve girişimci olmadığımı hatırlayarak o konuyu hiç karıştırmadan pizza yemeye devam ettim :)
Eren Kurt’un konuşmalarından hatırladığım Ankaralı bir
pizzacı varmış, pizza yapmayı öğrendiği yer. Ankara’ya çok
gitmem ama tesadüf bir iş ziyareti oldu ve çalıştığımız ofisin bulunduğu yerde
o pizzacıyı gördüm (birazdan alttaki sorularda adını bulacaksınız, yazmayayım
ki gizemli olsun yazının sürüklüyeciliği artsın :) ). Hemen
instagramdan Eren Kurt’a mesaj çektim ve samimi bir cevap aldım evet orası
dedi, şunu da eklemeyi unutmadı “biraz daha saga bakarsan müdavim’in inşaatını
görebilirsiniz” konuşmalardan
hatırladığım kadarıyla vefa nedeniyle Ankara’ya uzun bir süre Pizza Locale
açmamışlar.
Mayıs 2020 itibariyle Pizza Locale’nin 32,
Müdavim’in 18, Pop up Burger’in 5, Emektar Kebap’ın 1 ve Çeşnili Döner’in 5 şubesi
bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışı 61 şubesi olan zincirlerin kurucusu. Tabi ki bu
bir ekip işi Eren Kurt’un ortakları ekip üyeleri bir çok paydaşları var ama bu
yazımız sadece kendisi ile ilgili olduğu için detaya girmeyeceğim. Ayrıca
herşeyi bu yazıda yazmamam seri yazmam lazım bunun gibi en az 10 yazı
yazmalıyım ki yaptıkları hakkında ve çevresindeki insanlarla ilgili biraz
bilginiz olsun ama bunu yapmayacağım :)
Bu
arada kendisini sadece instagramdan birkaç yazışma ve Bursa Locale, Müdavim
yönetim ekibinin kendisi ile ilgili söylediği pozitif yorumlardan biliyorm
kendisini, farklı bir iletişimimiz veya görüşmemiz olmadı. Bir de aynı yaşta
olmamız “adam benim yaşımda neler yapmış sen bir ufak dükkan bile açamadın” psikolojisine
girerek kendisini araştırarak taktik kapma amacını taşıyor ancak daha bir
taktik kapmış değilim çünkü yakın vadede bir mekan açma projem yok :).
Şimdi lafı daha da uzatmadan soru cevap kısmına geçelim ancak buradaki sorular
kısıtlı çünkü bu başarı hikayesini merak edenler kendileri araştırmalı, armut
piş ağzıma düş yok. Internette bir çok kaynak var :)
Tanımayanlar için kısa bir biografi alabilir miyiz?
Üniversiteden sonra 2008 -2015 yılları arasında kurumsal bir şirkette çalıştıktan sonra yıllardır hayalini kurduğum ve kendimi hazırladığım restoran işine girmeye karar verdim. Bizzat yapabileceğim ve usta ile münasebetimizin az olacağı bir mutfak seçip eğitimini aldım ve İzmir’de kendi pizzacımı açtım. Ardından sektörde gördüğüm yüksek tüketim hacmini referans alarak müdavim pide markasını kurdum. Ardından festivaller için burger yapıp satacak bir food truck yaptık ve yatırımcıların yoğun talebi üzerine onu da zincir haline dönüştürdük. Sonrasında Emektar Kebap isimli bir kebapçı açtık. Son olarak da büyüyen eko-pazar a bir marka arz ederek Çeşnili Döner markası ile tavuk döner işine girdik. Bugünlerde covid19 pandemisi sonrası büyüyen paket servis pazarına hizmet etmek için hayalet mutfak konseptinde sadece paket servis hizmeti veren düşük yatırım ve operasyonel maliyetli konseptler üzerine çalışıyoruz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.