Eren Kurt – “escape to Locale”

21.05.2020 - 19:33, Güncelleme: 21.05.2020 - 19:33 2629+ kez okundu.
 

Eren Kurt – “escape to Locale”

Yurtiçi ve yurtdışı 70'e yakın zincir restaurant zinciri firmaların sahibi Eren Kurt'un kısa biyografi tadında soru cevap söyleşisi
Mekanlarınızın çoğu neden alkolsüz? Alkollü ve alkolsüz işletmeler arasındaki fark nedir? Alkollü zincir işletme olması zor mu?Konseptlerimiz alkollü tüketim işe %100 örtüşmüyor, örtüşen markalarda her yerde ruhsat alınmıyor. Karşı bir duruşumuz yok ama operasyonel olarak verdiğinden daha fazlasını aldığını söyşeyebilirim, tecrübelerime dayanarak. Kapanan veya devrolan mekanlarınız var mı? Neden? Kaç tane hangileri?Kurucu ortağı olduğum markaların 70’e yakın şubesi var. Toplam 8 tane de kapanmış dükkanımız var maalesef. Çekilmek istediğiniz dal var mı?Burger pazarı çok hareketli ve kirli. Orada fark yaratamadık maalesef. Tavuk döner fikri harikaydı. Çocukken yerdik bayılırdık ama sonra 3 TL’ye yarım ekmek + ayran promosyonlarından sonra “onlar martıymış” dedikoduları çıkınca yıllardır yemiyoruz. Bunun gibi fikirleriniz var mı? Varsa söyler misiniz? Söylemiyorsanız neden? Bir çok fikrim var ama söylemem :) :). Yakında göreceğinizi umduğum düşük operasyonel maliyetli büyük hacimli bazı konseptler var kafamda :) Bursa’daki piyasaya hakim olduğumuz için Bursa’da ki şubelerinizden yorum yapabiliriz. Pizza’da da rakiplerinize göre fiyatınız biraz yüksek ancak lezzet farklılığından tercih ediliyor. Ancak Müdavim Pide ürünleri kaliteli ve güvenilir olmasına rağmen hep fiyat eleştirisi aldı ve insanlar daha ucuz ve düşük kaliteli pidecileri tercih etti. Ve nedenini bilmediğimiz bir sebepten Müdavim artık yok. Bursa’ya başka bir Restoran (Pop-up Burger, Emektar Kebap, Çeşnili Döner, Pub Locale ?, vb) açmayı düşünüyor musunuz? Veya teklif geliyor mu?Markalarımız doğru temsil edildiği her nokta da başarılı oldu. Bursa’da temsilde problem yaşadık. Bizim de hatalarımız olmuştur elbette. Değil Bursa’da Türkiyenin herhangi bir noktasında uzunca bir süre birşey açabileceğimizi sanmıyorum. Bursa’yı nasıl görüyorsunuz? Hangi konuda olduğu önemli değil, yatırım olur, halkın gastronomik tercihleri olur, vsFikir sahibi olacak kadar zaman geçirmedim ama profil, harcama kabiliyeti ve seçim kriterleri işe çok ideal bir kent. Bu denge ile beni pozitif yönde şaşırtmış ve mutlu etmiştir. “Sevdiğimiz işi yapıyoruz, yaptığımız işi yiyoruz” sözü ne kadar doğru yani hep kendi Restaurantlarınızdan mı yiyorsunuz? Yoksa başka Restaurantlardan sıklıkla tercih ettikleriniz var mı? Varsa nereleri? Benim için ne yediğim kadar nasıl bir ortamda yediğim de önemli. Çok sevdiğim yerlere de gidiyorum elbette.Leone PastanesiDas CantinasÖte YakaSedir Restoran İzmir de favorilerim :)Çok teşekkürler sizinle bu röportajı yapmak çok keyifliydiBen teşekkür ederim
Yurtiçi ve yurtdışı 70'e yakın zincir restaurant zinciri firmaların sahibi Eren Kurt'un kısa biyografi tadında soru cevap söyleşisi

Mekanlarınızın çoğu neden alkolsüz? Alkollü ve alkolsüz işletmeler arasındaki fark nedir? Alkollü zincir işletme olması zor mu?

Konseptlerimiz alkollü tüketim işe %100 örtüşmüyor, örtüşen markalarda her yerde ruhsat alınmıyor. Karşı bir duruşumuz yok ama operasyonel olarak verdiğinden daha fazlasını aldığını söyşeyebilirim, tecrübelerime dayanarak.

 Kapanan veya devrolan mekanlarınız var mı? Neden? Kaç tane hangileri?

Kurucu ortağı olduğum markaların 70’e yakın şubesi var. Toplam 8 tane de kapanmış dükkanımız var maalesef.

 Çekilmek istediğiniz dal var mı?

Burger pazarı çok hareketli ve kirli. Orada fark yaratamadık maalesef.

 Tavuk döner fikri harikaydı. Çocukken yerdik bayılırdık ama sonra 3 TL’ye yarım ekmek + ayran promosyonlarından sonra “onlar martıymış” dedikoduları çıkınca yıllardır yemiyoruz. Bunun gibi fikirleriniz var mı? Varsa söyler misiniz? Söylemiyorsanız neden?

 Bir çok fikrim var ama söylemem :) :). Yakında göreceğinizi umduğum düşük operasyonel maliyetli büyük hacimli bazı konseptler var kafamda :)

 Bursa’daki piyasaya hakim olduğumuz için Bursa’da ki şubelerinizden yorum yapabiliriz. Pizza’da da rakiplerinize göre fiyatınız biraz yüksek ancak lezzet farklılığından tercih ediliyor. Ancak Müdavim Pide ürünleri kaliteli ve güvenilir olmasına rağmen hep fiyat eleştirisi aldı ve insanlar daha ucuz ve düşük kaliteli pidecileri tercih etti. Ve nedenini bilmediğimiz bir sebepten Müdavim artık yok. Bursa’ya başka bir Restoran (Pop-up Burger, Emektar Kebap, Çeşnili Döner, Pub Locale ?, vb) açmayı düşünüyor musunuz? Veya teklif geliyor mu?

Markalarımız doğru temsil edildiği her nokta da başarılı oldu. Bursa’da temsilde problem yaşadık. Bizim de hatalarımız olmuştur elbette. Değil Bursa’da Türkiyenin herhangi bir noktasında uzunca bir süre birşey açabileceğimizi sanmıyorum.

 Bursa’yı nasıl görüyorsunuz? Hangi konuda olduğu önemli değil, yatırım olur, halkın gastronomik tercihleri olur, vs

Fikir sahibi olacak kadar zaman geçirmedim ama profil, harcama kabiliyeti ve seçim kriterleri işe çok ideal bir kent. Bu denge ile beni pozitif yönde şaşırtmış ve mutlu etmiştir.

 “Sevdiğimiz işi yapıyoruz, yaptığımız işi yiyoruz” sözü ne kadar doğru yani hep kendi Restaurantlarınızdan mı yiyorsunuz? Yoksa başka Restaurantlardan sıklıkla tercih ettikleriniz var mı? Varsa nereleri?

 Benim için ne yediğim kadar nasıl bir ortamda yediğim de önemli. Çok sevdiğim yerlere de gidiyorum elbette.

Leone Pastanesi

Das Cantinas

Öte Yaka

Sedir Restoran İzmir de favorilerim :)

Çok teşekkürler sizinle bu röportajı yapmak çok keyifliydi

Ben teşekkür ederim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.