Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Yaşar Demir cevapladı…

22.06.2020 - 17:11, Güncelleme: 22.06.2020 - 17:11 2107+ kez okundu.
 

Favori Lezzetler Sordu, Executive Chef Yaşar Demir cevapladı…

Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Yaşar Demir’in sektöre dair görüşleri…
Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz? Chef Yaşar Demir: Codiv 19 sonrası sektörün geleceği çok iç açıcı görünmüyor. İnsanlar çok tedirgin oldukları için yeme içme mekanlarına gitmeme düşüncelerindeler. İş oranımız %35’lik bir miktarla hareket ediyor. Umarım sürecimiz bu şekilde devam etmez. Yoksa ciddi şekilde işletme ve personel maddi zarar görecektir.   Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?Chef Yaşar Demir: Bence sektör covid 19 öncesine dönüş yapabilmesi uzun sürecektir. Halk hem tedbir almıyor hemde mekanlara gitmekte meyilli değiller. Sektördeki işletmeler (otel, restaurant, cafe) hijyen ve dezenfekte için önlem alsa da normalleşme sürecine kavuşmamız sene sonunu bulabilir.   Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı? Virüsten dolayı ekonomik sıkıntılar çekiyor olmamamız personelin motivasyonunu etkileyip ürünlerin üzerinde olumsuz etkileşime sebep oluyor. Bu nedenle lezzete olumsuz yansımalar medyana geliyor. Haliylede kaliteli ürün çıkmıyor. Bu süreç personele ve çıkan ürünlerin lezzetlerinde olumsuz etki gösteriyor.
Covid 19 öncesi ve sonrası Gastronomi ve Turizm sektöründe neler oluyor? Her şey eskisi gibi olacak mı? Şefler işsiz kalacak mı? Lezzet kaybı yaşanır mı? Favori Lezzetler sordu. Türkiye’nin gözde şefleri değerlendirdi. İşte size Executive Chef Yaşar Demir’in sektöre dair görüşleri…

Soru: Covid 19 sonrası sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Chef Yaşar Demir: Codiv 19 sonrası sektörün geleceği çok iç açıcı görünmüyor. İnsanlar çok tedirgin oldukları için yeme içme mekanlarına gitmeme düşüncelerindeler. İş oranımız %35’lik bir miktarla hareket ediyor. Umarım sürecimiz bu şekilde devam etmez. Yoksa ciddi şekilde işletme ve personel maddi zarar görecektir.   

Soru: Sizce sektör covid 19 öncesine döner mi? Dönerse ne zaman? Dönmezse neden?

Chef Yaşar Demir: Bence sektör covid 19 öncesine dönüş yapabilmesi uzun sürecektir. Halk hem tedbir almıyor hemde mekanlara gitmekte meyilli değiller. Sektördeki işletmeler (otel, restaurant, cafe) hijyen ve dezenfekte için önlem alsa da normalleşme sürecine kavuşmamız sene sonunu bulabilir.   

Soru: Sektördeki ekonomik daralma personele haliyle de lezzete yansır mı?

Virüsten dolayı ekonomik sıkıntılar çekiyor olmamamız personelin motivasyonunu etkileyip ürünlerin üzerinde olumsuz etkileşime sebep oluyor. Bu nedenle lezzete olumsuz yansımalar medyana geliyor. Haliylede kaliteli ürün çıkmıyor. Bu süreç personele ve çıkan ürünlerin lezzetlerinde olumsuz etki gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.