Maraş Ekşili Çorba
30.10.2020 - 14:46, Güncelleme:
30.10.2020 - 14:46 2239+ kez okundu.
Maraş Ekşili Çorba
Kahramanmaraş'ın yöresel lezzeti 'ekşili çorba' olmazsa olmazlarındadır. Bu eşsiz lezzeti yazacağım.
Nohut ve dövme bir gece önceden ıslatılır. Nohut dövme ve mercimek tencereye konur üzerine iki parmak geçecek şekilde su ilave edilir. Çorba sürekli karıştırılır ve ara ara ılık su ilave edilir. Bütün malzemeler pişme kıvamına eriştiğinde (biber salçası) ezilmiş sarımsak ve orantılı bi şekilde somak ahıdı ilave edilerek 10 dk daha kaynatma işlemi yapıyoruz.Bir tava da tereyağı eritilir içerisine pul biber ve nane ilave edilerek karıştırılır. Çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.
Kahramanmaraş'ın yöresel lezzeti 'ekşili çorba' olmazsa olmazlarındadır. Bu eşsiz lezzeti yazacağım.
Nohut ve dövme bir gece önceden ıslatılır. Nohut dövme ve mercimek tencereye konur üzerine iki parmak geçecek şekilde su ilave edilir. Çorba sürekli karıştırılır ve ara ara ılık su ilave edilir. Bütün malzemeler pişme kıvamına eriştiğinde (biber salçası) ezilmiş sarımsak ve orantılı bi şekilde somak ahıdı ilave edilerek 10 dk daha kaynatma işlemi yapıyoruz.Bir tava da tereyağı eritilir içerisine pul biber ve nane ilave edilerek karıştırılır. Çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.