Gaziantep yemek şenliği İstanbul'da başlıyor
Gaziantep yemek şenliği İstanbul'da başlıyor
Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getiriyor.
İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 20’si düzenlenen Gaziantep Yemek Şenliği 25 Eylül Cumartesi günü Saat: 13.00’da Ataşehir Barbaros Pazar Yeri Alanında başlıyor. (Ataşehir belediyesi yanı) Pandemi kuralları gereği geçen yıl düzenlenemeyen İstanbul'un en büyük ve en eski yemek şenliğine bu sene yoğun katılım bekleniyor. Şenlikte katılımcılar için 50 bin porsiyon kebap ve tatlı pişirilmesi bekleniyor.
Kebap ve Baklava yeme yarışması
Şenliğe gelenlere renkli bir program hazırladıklarını ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Oya Öztan Peker, “Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz şenliklere bu sene aylar öncesinden hazırlandık. Gaziantep kültürünü ve yemeklerini İstanbullulara tanıtmayı hedefliyoruz. Pek çok sanatçının sahne alacağı, tiyatro gösterilerinin olacağı etkinliklerde ziyaretçiler hem yemeklerimizi tadacak hem de davul zurna eşliğinde bir eğlenecek. Yemek ve baklava yeme yarışmaları ve Yemek yapma yarışmaları ile Gaziantep sofrasının lezzetlerine dikkat çekeceğiz. Şenliğimizde yuvalama, beyran, dövmeli alaca çorba, analı kızlı, İçli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, katmer, baklava, fıstık gibi yöremizin yüzlerce lezzeti tadılacak. Ayrıca yöremize has kuruluk, salça, pul biber, yöresel sebze ve meyveler gibi ürünler sergilenecek” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.