18 yıllık Melemenci Cumhur’u duyup Tuzla’ya doğru rotamı çevirdim. Söz konusu menemen olunca biraz hassaslaşabiliyorum çünkü lezzeti tutturması zordur. Mekana geldiğimde mekan sahibi Uğur bey ile tanıştık. Burası bir aile işletmesi. Rahmetli Cumhur amcanın çay ocağı olarak açtığı mekan; üç asker arkadaşın acıkıp yemek için bişeyler yapmalarını istemesiyle hikaye başlıyor aslında.
Cumhur amca eve koşup, tüpü, tavayı, domatesi, yumurtayı alır çay ocağına döner ve menemen yapar.. Lezzet beğenilir ve o günden sonra mekan Melemenci Cumhur olarak dönüştürülür. Cumhur amcanın kararıyla çay ve ekmek ücretsizdir. Menemen çeşitlerinde Kavurmalı, Kıymalı, Sucuklu, Peynirli ve karışık olarak yapılırken ayrıca yumurta, tost çeşitleri ve söğüş tabağı da seçebilirsiniz. Anne ve oğul, Tuzla’da uzaktan yakından gelen misafirlerini güleryüzüyle karşılıyor menemen lezzetlerini Esma teyze hazırlıyor. Dolayısıyla sevgi eklenince lezzetler X2 oluyor. Rotanızı sizde tez zamanda çevirin bu lezzeti keşfedin.
Son olarak Uğur bey ile sohbetimizde tartışma konusu olan menemen soğanlı mı soğansız mı olur sorusuna Menemen, Melemenci Cumhur’da soğansız olur diyerek son noktayı koyuyor..
Adıyla da dikkat çekerek Menemen mi? Melemen mi diyerek misafirler arasında da merak edilen bu konuya da açıklık getirelim ve rahmetli Cumhur amcanın verdiği isimle devam ettirilen Melemenci Cumhur’un daha nice 18 yıl bizlere lezzetlerini sunmasını diliyorum…