30 yıllık Antakya mirasını İstanbul'a taşıyan şef: Ümit Şabanoğlu

Lezzetler 12.08.2025 - 15:14, Güncelleme: 12.08.2025 - 15:14 11299 kez okundu.
 

30 yıllık Antakya mirasını İstanbul'a taşıyan şef: Ümit Şabanoğlu

Antakya’nın köklü mutfak geleneği genç şef Ümit Şabanoğlu’nun vizyonuyla Fişekhane Pazar Yeri’nde hayat buluyor. 1995 yılında Antakya’nın Güzelburç mahallesinde
Üç yıl önce Nişantaşı’nda açılan Güzelburç Antakya ile İstanbul’a taşınmış ve şef restoranı kimliği kazanmıştı. Şimdi ise bu hikaye yeni bir adrese, Fişekhane’nin kalbindeki Pazar Yeri’nde yeni sayfa açtı. Tüm deneyim artık bu tarihi mekanda tek çatı altında sunuluyor. Fişekhane Pazar Yeri’ndeki yeni Güzelburç Antakya, Antakya mutfağını İstanbul’un merkezinde yaşatan bir deneyim alanı olarak tasarlandı. Tarihi taş duvarlar ve yüksek tavanlar mekana sıcak ve karakteristik bir atmosfer katıyor. Açık mutfak düzeni ve geniş oturma alanı ise misafirlere hem geleneksel lezzetleri hem de hazırlık sürecini yakından izleme imkanı sunuyor. Menü, şef Ümit Şabanoğlu’nun imzasını taşıyor. Çocuk yaşta babasının yanında öğrendiği kasaplık ustalığını modern mutfak anlayışıyla birleştiren Şabanoğlu; satır kıymasıyla hazırlanan tepsi kebabı, humus, muhammara, zahterli zeytinler ve künefe gibi Antakya’nın simge lezzetlerini özgün bir yorumla sunuyor. Antakya’dan gelen malzemeler, özenle seçilen baharatlar ve odun ateşinde pişirme teknikleri bu tatlara kimlik kazandırıyor. “Benim için bu restoran sadece yemek yenilen bir yer değil; Antakya’nın kültürünü, aile geleneğini ve emeğin değerini taşıyan bir alan. Fişekhane ile birlikte daha geniş bir mutfağı hayata geçirip, misafirlere sadece lezzet değil bir hikaye de yaratıyoruz,” diyen Ümit Şabanoğlu, artık tüm odağını bu yeni mekana veriyor. Antakya’nın sıcak sofralarını İstanbul’a taşıyan Güzelburç Antakya, Fişekhane Pazar Yeri’nde gelenekle moderni buluşturarak şehrin gastronomi sahnesine farklı bir soluk getiriyor.  
Antakya’nın köklü mutfak geleneği genç şef Ümit Şabanoğlu’nun vizyonuyla Fişekhane Pazar Yeri’nde hayat buluyor. 1995 yılında Antakya’nın Güzelburç mahallesinde

Üç yıl önce Nişantaşı’nda açılan Güzelburç Antakya ile İstanbul’a taşınmış ve şef restoranı kimliği kazanmıştı. Şimdi ise bu hikaye yeni bir adrese, Fişekhane’nin kalbindeki Pazar Yeri’nde yeni sayfa açtı. Tüm deneyim artık bu tarihi mekanda tek çatı altında sunuluyor.

Fişekhane Pazar Yeri’ndeki yeni Güzelburç Antakya, Antakya mutfağını İstanbul’un merkezinde yaşatan bir deneyim alanı olarak tasarlandı. Tarihi taş duvarlar ve yüksek tavanlar mekana sıcak ve karakteristik bir atmosfer katıyor. Açık mutfak düzeni ve geniş oturma alanı ise misafirlere hem geleneksel lezzetleri hem de hazırlık sürecini yakından izleme imkanı sunuyor.

Menü, şef Ümit Şabanoğlu’nun imzasını taşıyor. Çocuk yaşta babasının yanında öğrendiği kasaplık ustalığını modern mutfak anlayışıyla birleştiren Şabanoğlu; satır kıymasıyla hazırlanan tepsi kebabı, humus, muhammara, zahterli zeytinler ve künefe gibi Antakya’nın simge lezzetlerini özgün bir yorumla sunuyor. Antakya’dan gelen malzemeler, özenle seçilen baharatlar ve odun ateşinde pişirme teknikleri bu tatlara kimlik kazandırıyor.

“Benim için bu restoran sadece yemek yenilen bir yer değil; Antakya’nın kültürünü, aile geleneğini ve emeğin değerini taşıyan bir alan. Fişekhane ile birlikte daha geniş bir mutfağı hayata geçirip, misafirlere sadece lezzet değil bir hikaye de yaratıyoruz,” diyen Ümit Şabanoğlu, artık tüm odağını bu yeni mekana veriyor.

Antakya’nın sıcak sofralarını İstanbul’a taşıyan Güzelburç Antakya, Fişekhane Pazar Yeri’nde gelenekle moderni buluşturarak şehrin gastronomi sahnesine farklı bir soluk getiriyor.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.