Dergi1
Dergi Anons

Bodrum’un kalbi Yalıkavakta Saklı Bir Lezzet Durağı: Lika Bodrum.

Mekanlar 20.06.2025 - 17:40, Güncelleme: 20.06.2025 - 17:40 12188 kez okundu.
 

Bodrum’un kalbi Yalıkavakta Saklı Bir Lezzet Durağı: Lika Bodrum.

Yalıkavakta; Birdcage 33'ün içinde yer alan Lika Bodrum, farklı mutfakların lezzetli buluşma noktalarını yorumlayarak, yemeği çok duyulu bir öğrenip dönüşüyor
Haftanın her günü yalnızca akşam servisiyle kapılarını açan Lika, Akdeniz'in hafifliğini, doğunun derinliğini ve Batı'nın rafine bir arada sunarak, konukçuluğunu aşan bir lezzet yolculuğuna davet ediyor. Eski Osmanlıca'da rast gelip buluşmak, kavuşmak anlamına gelen Lika, her tabağında bir hikaye anlatıyor. Mevsimsel bileşenler ayrıştırıldığı menüde; Akdeniz, Türk, Yunan, İran ve Osmanlı mutfaklarının izi, çağdaş teknikler ve yaratıcı sunumlarla buluşuyor. “Karma mutfak” anlayışıyla kurgulanan bu özgün menü, tek bir kimliğe bağlı kalmaksızın farklı kültürlerin ruhunu bir araya getiriyor.Menünün dikkat çekici lezzetleri arasında; rezeneli enginar konfit, avokadolu karides, kuzu göbeği mantarı ve sarımsak kreması, küflü şarap soslu midye ve isli kuzu sırtı gibi arzu nesnesi olan tabaklar yer alıyor. Sofranın ayrılması servis edilen domates salatası, musabbaha ve diri değiştirmeler, hem sade hem de özenli tatların gücünü hissettiriyor. Finalde ise Lika'nın ruhuna yakışır bir dokunuşla birleştirilmiş karadut kremalı çikolatalı Profiterol, keyif alarak bir devam ediyor. Yalıkavak'ın bakımı Lika, Birdcage 33'ün estetik mimarisi, davetkar odaları ve detayları özenle seçilmiş, yalnızca damaklara değil tüm duyulara hitap ediyor. Paylaşmaya uygun, iştah açıcı tabaklar; ayrıntılı kayıtlı imzalı kokteyller ve gün kayıplarından geceye yayılan müzik seçkileriyle, Lika'da her akşam muhteşem bir deneyime dönüşüyor.
Yalıkavakta; Birdcage 33'ün içinde yer alan Lika Bodrum, farklı mutfakların lezzetli buluşma noktalarını yorumlayarak, yemeği çok duyulu bir öğrenip dönüşüyor

Haftanın her günü yalnızca akşam servisiyle kapılarını açan Lika, Akdeniz'in hafifliğini, doğunun derinliğini ve Batı'nın rafine bir arada sunarak, konukçuluğunu aşan bir lezzet yolculuğuna davet ediyor.

Eski Osmanlıca'da rast gelip buluşmak, kavuşmak anlamına gelen Lika, her tabağında bir hikaye anlatıyor. Mevsimsel bileşenler ayrıştırıldığı menüde; Akdeniz, Türk, Yunan, İran ve Osmanlı mutfaklarının izi, çağdaş teknikler ve yaratıcı sunumlarla buluşuyor. Karma mutfak” anlayışıyla kurgulanan bu özgün menü, tek bir kimliğe bağlı kalmaksızın farklı kültürlerin ruhunu bir araya getiriyor.Menünün dikkat çekici lezzetleri arasında; rezeneli enginar konfit, avokadolu karides, kuzu göbeği mantarı ve sarımsak kreması, küflü şarap soslu midye ve isli kuzu sırtı gibi arzu nesnesi olan tabaklar yer alıyor. Sofranın ayrılması servis edilen domates salatası, musabbaha ve diri değiştirmeler, hem sade hem de özenli tatların gücünü hissettiriyor. Finalde ise Lika'nın ruhuna yakışır bir dokunuşla birleştirilmiş karadut kremalı çikolatalı Profiterol, keyif alarak bir devam ediyor.

Yalıkavak'ın bakımı Lika, Birdcage 33'ün estetik mimarisi, davetkar odaları ve detayları özenle seçilmiş, yalnızca damaklara değil tüm duyulara hitap ediyor. Paylaşmaya uygun, iştah açıcı tabaklar; ayrıntılı kayıtlı imzalı kokteyller ve gün kayıplarından geceye yayılan müzik seçkileriyle, Lika'da her akşam muhteşem bir deneyime dönüşüyor.

Muğla HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.