Çorum Lezzetleri Terminal Kadıköy’deki Söğütlü Lokanta’da tanıtılacak

Mekanlar 17.09.2025 - 13:24, Güncelleme: 17.09.2025 - 13:24 12361 kez okundu.
 

Çorum Lezzetleri Terminal Kadıköy’deki Söğütlü Lokanta’da tanıtılacak

Hititlerden Osmanlı saray mutfağına uzanan Çorum mutfağı, İstanbul’daki Terminal Kadıköy Söğütlü Lokanta ’da gerçekleşecek davetle günümüz sofralarına taşınıyor
Kadıköy’ün kalbinde, Terminal Kadıköy’de yer alan Söğütlü Lokanta, geleneksel Anadolu mutfağını “Salı Masaları – Soframızda Ayda Bir Şehir” ile Anadolu’nun gastronomik zenginliklerini keşfe çıkarıyor. Serinin ilk konuğu Çorum olacak, konuklara yalnızca bir yemek deneyimi değil, aynı zamanda Çorum’un kültürel zenginliğini yansıtan otantik bir keşif imkânı sunacak. Etkinlikte öncelik yöresel yemeklerin aslına uygun lezzetlerini tanıtmak olacak; görsellik ise bu deneyimi destekleyecek.  Çorum mutfağının öne çıkan tatları; Kargı Tulumu, Çorum Leblebisi, Tereyağlı Su Böreği, Kaz Çullama, Ekşili Erik Yahni, İskilip Dolması ve özel tatlıları Beyaz & Gül Baklava davetlilerle buluşacak. Araştırmacı yazar Adnan Şahin, Çorum mutfağını şöyle özetliyor: “Çullama, sadece bir yemek değil, aynı zamanda misafirperverlik göstergesidir. Çünkü kaz, ancak özel günlerde kesilir. Sofraya konduğunda o evde bir kutlama havası olduğu anlaşılır.” Şef Deniz Şahin ise meyveli yemek kültürüne dikkat çekiyor: “Ekşili Erik Yahni, et ve meyvenin Anadolu mutfağındaki kadim birlikteliğini yansıtır. Erik, yemeğe hem ekşi tadıyla iştah açıcı bir özellik hem de farklı bir kıvam kazandırır.”
Hititlerden Osmanlı saray mutfağına uzanan Çorum mutfağı, İstanbul’daki Terminal Kadıköy Söğütlü Lokanta ’da gerçekleşecek davetle günümüz sofralarına taşınıyor

Kadıköy’ün kalbinde, Terminal Kadıköy’de yer alan  Söğütlü Lokanta, geleneksel Anadolu mutfağını “Salı Masaları – Soframızda Ayda Bir Şehir” ile Anadolu’nun gastronomik zenginliklerini keşfe çıkarıyor. Serinin ilk konuğu Çorum olacak, konuklara yalnızca bir yemek deneyimi değil, aynı zamanda Çorum’un kültürel zenginliğini yansıtan otantik bir keşif imkânı sunacak. Etkinlikte öncelik yöresel yemeklerin aslına uygun lezzetlerini tanıtmak olacak; görsellik ise bu deneyimi destekleyecek. 

Çorum mutfağının öne çıkan tatları; Kargı Tulumu, Çorum Leblebisi, Tereyağlı Su Böreği, Kaz Çullama, Ekşili Erik Yahni, İskilip Dolması ve özel tatlıları Beyaz & Gül Baklava davetlilerle buluşacak.

Araştırmacı yazar Adnan Şahin, Çorum mutfağını şöyle özetliyor:

“Çullama, sadece bir yemek değil, aynı zamanda misafirperverlik göstergesidir. Çünkü kaz, ancak özel günlerde kesilir. Sofraya konduğunda o evde bir kutlama havası olduğu anlaşılır.”

Şef Deniz Şahin ise meyveli yemek kültürüne dikkat çekiyor:

“Ekşili Erik Yahni, et ve meyvenin Anadolu mutfağındaki kadim birlikteliğini yansıtır. Erik, yemeğe hem ekşi tadıyla iştah açıcı bir özellik hem de farklı bir kıvam kazandırır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.