Dergi1
Dergi Anons

Gastronomik Marka Kent: HATAY

Etkinlik 02.06.2025 - 10:06, Güncelleme: 02.06.2025 - 10:09 3408 kez okundu.
 

Gastronomik Marka Kent: HATAY

İstanbul Hatay Dayanışma Derneği öncülüğünde, Beyoğlu Belediyesi Kent Konseyi ev sahipliğinde, Gastronomi Turizmi Derneği ve Asi-Der'in katılımları ile Hatay gastronomisi ve gastronomi turizmi paneli gerçekleşti.
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe, Beyoğlu Belediyesi Kent Konseyi, Hatay Dayanışma Derneği – İstanbul ve ASİ-DER iş birliğiyle düzenlenen “Hatay Gastronomisi ve Gastronomi Turizmi” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı ve konuşması çok ilgi çekti.  Hatay mutfağının kültürel zenginliğine ve gastronomi turizmi açısından taşıdığı potansiyele dikkat çeken Boztepe, “Hatay sadece yemek değil, bir tarih ve medeniyet kentidir. Bu değerleri gastronomi ile dünyaya tanıtmak bizim sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı. Etkinlikte Boztepe'nin yanı sıra sanatçı Hamdi Alkan, şair Nisa Leyla, turizmci, seyahat ve gastronomi yazarı Cem Polatoğlu, Antakya Yemekleri ve Antakya Sokak Lezzetleri yazarı Mehmet Tanrıverdi ve Yazar Moderatör Özge Doğar konuşmacı olarak katıldı. Panelde Hatay mutfağının yerel ürünleri, sürdürülebilir gastronomi ve turizme katkısı gibi başlıklar ele alındı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, Hatay’ın kültürel mirasıyla gastronomi arasındaki bağ vurgulanarak, bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.
İstanbul Hatay Dayanışma Derneği öncülüğünde, Beyoğlu Belediyesi Kent Konseyi ev sahipliğinde, Gastronomi Turizmi Derneği ve Asi-Der'in katılımları ile Hatay gastronomisi ve gastronomi turizmi paneli gerçekleşti.

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe, Beyoğlu Belediyesi Kent Konseyi, Hatay Dayanışma Derneği – İstanbul ve ASİ-DER iş birliğiyle düzenlenen “Hatay Gastronomisi ve Gastronomi Turizmi” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı ve konuşması çok ilgi çekti. 

Hatay mutfağının kültürel zenginliğine ve gastronomi turizmi açısından taşıdığı potansiyele dikkat çeken Boztepe, “Hatay sadece yemek değil, bir tarih ve medeniyet kentidir. Bu değerleri gastronomi ile dünyaya tanıtmak bizim sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Boztepe'nin yanı sıra sanatçı Hamdi Alkan, şair Nisa Leyla, turizmci, seyahat ve gastronomi yazarı Cem Polatoğlu, Antakya Yemekleri ve Antakya Sokak Lezzetleri yazarı Mehmet Tanrıverdi ve Yazar Moderatör Özge Doğar konuşmacı olarak katıldı. Panelde Hatay mutfağının yerel ürünleri, sürdürülebilir gastronomi ve turizme katkısı gibi başlıklar ele alındı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, Hatay’ın kültürel mirasıyla gastronomi arasındaki bağ vurgulanarak, bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.