Dergi1
Dergi Anons

Limonlu Cheescake

23.03.2020 - 10:31, Güncelleme: 23.03.2020 - 10:31 2412+ kez okundu.
 

Limonlu Cheescake

Bu tarif vazgeçilmez cheescake tarifiniz olacak...
Yapılışı; bisküvileri rondodan geçirerek eritilmiş tereyağı ile birlikte karıştırıp yapacağımız kalıbın içersine elimizle bastırarak taban oluşturuyoruz ve 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Kabımıza labne peynir,krem peynir ve şekerimizi koyarak yaklaşık 3 dakika kadar çırpıp ardından kremayı ekleyip 2 dakika daha çırptıktan sonra un,vanilya’yı ekliyoruz ve yumurtaları tek tek ilave ederek kıvamını ayarlıyoruz.(burada kıvam çok cıvık olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz) Buzdolabında beklettiğimiz kalıbın içine hazırladığımız karışımı dökerek fırına gönderiyoruz.140°’de yaklaşık 40 dakikada pişirebilirsiniz,ayarını 15 20 dakika sonra 150’lere kadar kontrollü olarak çıkartabilirsiniz... Sos için; Limon,portakal suyu,şekeri ve limon kabuğu rendesini sos tavasında kaynatıyoruz, az bir suyla açtığımız nişastayı ilave ederek sos kıvamını almasını sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...Cheesecake fırından çıktıktan sonra her ikisi de soğuk olduğunda sosunu üzerine dökelim..Püf noktaları;-Fırının içine koyacağınız bir kase su, fırın içinin buhar olmasını sağlayıp cheescake’nizin çatlamasına engel olacaktır.-Cheescake pişme kıvamını anlamak için,gerekli süre dolduktan sonra, kalıbınızı hafifçe sallayarak orta kısmı hafifçe sallanıyor ve dalgalar oluşuyorsa pişmiş demektir. En az 3-4 saat dolapta bekletilmeli en uygun servis önerisi 1 gün bekletilmelidir.
Bu tarif vazgeçilmez cheescake tarifiniz olacak...

Yapılışı; bisküvileri rondodan geçirerek eritilmiş tereyağı ile birlikte karıştırıp yapacağımız kalıbın içersine elimizle bastırarak taban oluşturuyoruz ve 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.

Kabımıza labne peynir,krem peynir ve şekerimizi koyarak yaklaşık 3 dakika kadar çırpıp ardından kremayı ekleyip 2 dakika daha çırptıktan sonra un,vanilya’yı ekliyoruz ve yumurtaları tek tek ilave ederek kıvamını ayarlıyoruz.(burada kıvam çok cıvık olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz) Buzdolabında beklettiğimiz kalıbın içine hazırladığımız karışımı dökerek fırına gönderiyoruz.140°’de yaklaşık 40 dakikada pişirebilirsiniz,ayarını 15 20 dakika sonra 150’lere kadar kontrollü olarak çıkartabilirsiniz... 

Sos için;

Limon,portakal suyu,şekeri ve limon kabuğu rendesini sos tavasında kaynatıyoruz, az bir suyla açtığımız nişastayı ilave ederek sos kıvamını almasını sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...

Cheesecake fırından çıktıktan sonra her ikisi de soğuk olduğunda sosunu üzerine dökelim..

Püf noktaları;

-Fırının içine koyacağınız bir kase su, fırın içinin buhar olmasını sağlayıp cheescake’nizin çatlamasına engel olacaktır.

-Cheescake pişme kıvamını anlamak için,gerekli süre dolduktan sonra, kalıbınızı hafifçe sallayarak orta kısmı hafifçe sallanıyor ve dalgalar oluşuyorsa pişmiş demektir.

En az 3-4 saat dolapta bekletilmeli en uygun servis önerisi 1 gün bekletilmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.