Limonlu Cheescake
Limonlu Cheescake
Bu tarif vazgeçilmez cheescake tarifiniz olacak...
Yapılışı; bisküvileri rondodan geçirerek eritilmiş tereyağı ile birlikte karıştırıp yapacağımız kalıbın içersine elimizle bastırarak taban oluşturuyoruz ve 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
Kabımıza labne peynir,krem peynir ve şekerimizi koyarak yaklaşık 3 dakika kadar çırpıp ardından kremayı ekleyip 2 dakika daha çırptıktan sonra un,vanilya’yı ekliyoruz ve yumurtaları tek tek ilave ederek kıvamını ayarlıyoruz.(burada kıvam çok cıvık olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz) Buzdolabında beklettiğimiz kalıbın içine hazırladığımız karışımı dökerek fırına gönderiyoruz.140°’de yaklaşık 40 dakikada pişirebilirsiniz,ayarını 15 20 dakika sonra 150’lere kadar kontrollü olarak çıkartabilirsiniz...
Sos için;
Limon,portakal suyu,şekeri ve limon kabuğu rendesini sos tavasında kaynatıyoruz, az bir suyla açtığımız nişastayı ilave ederek sos kıvamını almasını sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...
Cheesecake fırından çıktıktan sonra her ikisi de soğuk olduğunda sosunu üzerine dökelim..
Püf noktaları;
-Fırının içine koyacağınız bir kase su, fırın içinin buhar olmasını sağlayıp cheescake’nizin çatlamasına engel olacaktır.
-Cheescake pişme kıvamını anlamak için,gerekli süre dolduktan sonra, kalıbınızı hafifçe sallayarak orta kısmı hafifçe sallanıyor ve dalgalar oluşuyorsa pişmiş demektir.
En az 3-4 saat dolapta bekletilmeli en uygun servis önerisi 1 gün bekletilmelidir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.