Muratbey’in bayram tariflerinde lezzet ve sağlık bir arada

Lezzetler 20.05.2020 - 10:12, Güncelleme: 20.05.2020 - 10:12 2702+ kez okundu.
 

Muratbey’in bayram tariflerinde lezzet ve sağlık bir arada

Bayram sofralarında alternatif tarifler arayanlar için hazırlanışı son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı seçenekler sunan Muratbey lezzetleri, salatadan pilava ve hatta tatlılara varıncaya dek geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. D vitamini ile zenginleştirilmiş Plus Taze Beyaz ile hazırlanan, hem lezzetli hem de bağışıklığı güçlendiren ‘Kaşık Dökmesi’ ve bu bayramın en iddialı tatlısı ‘Mavi Haşhaşlı Cheesecake’ hem gözlere hem de damaklara hitap edecek.
Birbirinden lezzetli ve inovatif ürünleriyle hem Türkiye’de hem de dünyada beğeni ile takip edilen Muratbey, Ramazan Bayramı’na özel pratik ve sağlıklı iki farklı tarifi sofralara getiriyor.  ‘Muratbey D Plus ürünleri’, bağışıklık sistemini destekleyen D vitaminli içerikleriyle bu kez Muratbey’in ‘Kaşık Dökmesi’ tarifi ile sofralarımızda yer alıyor. Sadece 100 gramıyla günlük D vitamini ihtiyacınızın yüzde 33'ünü tek başına karşılayarak bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olan Muratbey Plus Taze Beyaz peynir ile hazırlanan Kaşık Dökmesi, sağlıklı bir lezzet olarak bayram sofralarınıza keyif katıyor.Muratbey’in bayram için önerdiği bir diğer tarif olan ‘Mavi Haşhaşlı Cheesecake’ ise hafif bir tatlı arayanlara unutamayacakları bir lezzet vadediyor. Muratbey Lor Peyniri’nin, Muratbey Tereyağı ve beyaz çikolata ile buluştuğu Mavi Haşhaşlı Cheesecake, bu Ramazan Bayramı’nda görselliğiyle de akılda kalan lezzetlerden biri olacak. Kaşık Dökmesi Tarifi İçindekiler 100 - 150 gr  kadar Muratbey Plus Taze Beyaz 2 adet yumurta1 su bardağı yoğurtYarım çay bardağı sıvıyağ1.5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 tutam maydanoz 1 fiske tuz (damak tadınıza göre ayarlayın) HazırlanışıPeynir ve maydanoz hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp 2-3 dakika çırpın. Çatalla hafif ezdiğiniz peyniri ve doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Tavayı çok az yağlayıp ısıtın. Isınmış tavanıza harcınızdan 1 er çorba kaşığı dökün ve çok hafif yayın. Orta ateşte bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Kaşık dökmeleriniz hazır, afiyet olsun.Mavi Haşhaşlı Cheesecakeİçindekiler Kreması için:250 gr. Muratbey Lor peyniri1 su bardağı süt300 gr. süzme yoğurt1,5 çay bardağı toz şeker3 çorba kaşığı un2 adet yumurta1 adet limon suyu ve kabuğu1 çorba kaşığı mavi haşhaşTabanı için:100 gr. Muratbey Tereyağı1,5 paket bisküvi1 su bardağı fındıkÜzeri için:1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı80 gr. beyaz çikolata2 çorba kaşığı süt ya da krema HazırlanışıBisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getirin. Tereyağını ayrı bir yerde eritin. Un haline getirdiğiniz bisküvi ve fındık karışımı ile tereyağını büyük bir kâsede karıştırın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin. Bisküvili harcı boşaltıp kaşığın tersi ile düzleyin. Buzluğa kaldırın ve 1 saat bekletin.Kreması için:Muratbey Lor peyniri, süzme yoğurt, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpın. Mikserin ayarını düşürüp unu ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu ve mavi haşhaşı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile sarıp kremayı boşaltın. Kekinizin üzerinin çatlamaması için fırınınızın içine ısıya dayanıklı kaplara su doldurup dört köşesine yerleştirin. 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika, daha sonra derecesini 120’ye düşürerek pişirin. Piştiğinde fırını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar bekletin ve daha sonra buzdolabına alın. Mümkünse 1 gece bekletin.Sos için:Çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritin ve üzerini tamamen kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Bayram sofralarında alternatif tarifler arayanlar için hazırlanışı son derece pratik ve bir o kadar da sağlıklı seçenekler sunan Muratbey lezzetleri, salatadan pilava ve hatta tatlılara varıncaya dek geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. D vitamini ile zenginleştirilmiş Plus Taze Beyaz ile hazırlanan, hem lezzetli hem de bağışıklığı güçlendiren ‘Kaşık Dökmesi’ ve bu bayramın en iddialı tatlısı ‘Mavi Haşhaşlı Cheesecake’ hem gözlere hem de damaklara hitap edecek.

Birbirinden lezzetli ve inovatif ürünleriyle hem Türkiye’de hem de dünyada beğeni ile takip edilen Muratbey, Ramazan Bayramı’na özel pratik ve sağlıklı iki farklı tarifi sofralara getiriyor.  ‘Muratbey D Plus ürünleri’, bağışıklık sistemini destekleyen D vitaminli içerikleriyle bu kez Muratbey’in ‘Kaşık Dökmesi’ tarifi ile sofralarımızda yer alıyor. Sadece 100 gramıyla günlük D vitamini ihtiyacınızın yüzde 33'ünü tek başına karşılayarak bağışıklığınızı artırmaya yardımcı olan Muratbey Plus Taze Beyaz peynir ile hazırlanan Kaşık Dökmesi, sağlıklı bir lezzet olarak bayram sofralarınıza keyif katıyor.

Muratbey’in bayram için önerdiği bir diğer tarif olan ‘Mavi Haşhaşlı Cheesecake’ ise hafif bir tatlı arayanlara unutamayacakları bir lezzet vadediyor. Muratbey Lor Peyniri’nin, Muratbey Tereyağı ve beyaz çikolata ile buluştuğu Mavi Haşhaşlı Cheesecake, bu Ramazan Bayramı’nda görselliğiyle de akılda kalan lezzetlerden biri olacak. 

Kaşık Dökmesi Tarifi

İçindekiler

100 - 150 gr  kadar Muratbey Plus Taze Beyaz 
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz 
1 fiske tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)

 Hazırlanışı

Peynir ve maydanoz hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp 2-3 dakika çırpın. Çatalla hafif ezdiğiniz peyniri ve doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Tavayı çok az yağlayıp ısıtın. Isınmış tavanıza harcınızdan 1 er çorba kaşığı dökün ve çok hafif yayın. Orta ateşte bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin. Kaşık dökmeleriniz hazır, afiyet olsun.

Mavi Haşhaşlı Cheesecake

İçindekiler

Kreması için:

250 gr. Muratbey Lor peyniri

1 su bardağı süt

300 gr. süzme yoğurt

1,5 çay bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

1 adet limon suyu ve kabuğu

1 çorba kaşığı mavi haşhaş

Tabanı için:


100 gr. Muratbey Tereyağı

1,5 paket bisküvi

1 su bardağı fındık

Üzeri için:


1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı

80 gr. beyaz çikolata

2 çorba kaşığı süt ya da krema

 

Hazırlanışı

Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getirin. Tereyağını ayrı bir yerde eritin. Un haline getirdiğiniz bisküvi ve fındık karışımı ile tereyağını büyük bir kâsede karıştırın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin. Bisküvili harcı boşaltıp kaşığın tersi ile düzleyin. Buzluğa kaldırın ve 1 saat bekletin.

Kreması için:

Muratbey Lor peyniri, süzme yoğurt, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpın. Mikserin ayarını düşürüp unu ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu ve mavi haşhaşı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile sarıp kremayı boşaltın. Kekinizin üzerinin çatlamaması için fırınınızın içine ısıya dayanıklı kaplara su doldurup dört köşesine yerleştirin. 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika, daha sonra derecesini 120’ye düşürerek pişirin. Piştiğinde fırını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar bekletin ve daha sonra buzdolabına alın. Mümkünse 1 gece bekletin.

Sos için:

Çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritin ve üzerini tamamen kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.