Püf Noktalarıyla Elmalı Turta Tarifi

Güncel 25.02.2023 - 07:33 2468+ kez okundu.
 

Püf Noktalarıyla Elmalı Turta Tarifi

Elmalı turta klasik bir tatlıdır ve pişirme becerilerinizi kullanarak harikalar yaratabilmenizi sağlar.
Püf noktalarıyla elmalı turta tarifini öğrenerek, siz de sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Size özel hazırladığımız adım adım elmalı turta tarifiyle birlikte turta yapımında kullanabileceğiniz bazı püf noktalarını öğrenmeniz avantaj elde edebilmenizi sağlayabilir. Böylelikle damak zevkinize uyum sağlayabilecek en özel elmalı turtaları, en kolay şekilde hazırlamaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz, daha fazla vakit kaybetmeden hemen başlayalım!Elmalı Turta İçin Malzemeler1,5 su bardağı un1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz100 gram tereyağı (soğuk)1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı buzlu su4 adet elma2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tarçın1/4 limon suyu2 yemek kaşığı tereyağıElmalı Turta TarifiUn, tuz ve toz şekeri bir karıştırma kabına koyun. Soğuk tereyağı küçük parçalara ayrılıp karışımın üzerine ilave edin. Karışımı unla kaplamak için unu tereyağına hafifçe yedirin. Yumurta ve buzlu suyu da ekleyip, malzemeleri hızlıca karıştırın. Yoğurun ve hamuru buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Limon suyunu sıkıp, elmaların üzerine gezdirin. Tarçın ve toz şekeri de ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırma işleminden sonra unlama kısmına geçebilirsiniz. Un ile tarife devam etmeden önce tezgahınızı un için hazır hale getirmeniz bir hayli önemlidir.Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış bir tezgahta yuvarlayarak açın. Tart kalıbını yağlayın ve açtığınız hamuru kalıba yerleştirin. Kenarlarına hafifçe bastırarak hamuru kalıba sabitleyin. Elmaları tereyağı ile birlikte tavada hafifçe kavurun. Elmaların suyunu çıkarana kadar kısık ateşte pişirin. Elmalı karışımın suyunu süzün ve hamurun üzerine dökün. Elmalı karışımı tartın üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırındaki pişirme süresine dikkat etmeniz hazırlayacağınız elmalı turtanın kıvamında bozulmalar meydana gelmemesi adına önemlidir. Aşırı pişirdiğiniz elmalı turtaların lezzetinde değişiklik meydana gelebileceği gibi aynı zamanda az pişen elmalı turtalarda da lezzet açısından farklılıklar ortaya çıkabilir.Püf NoktalarıTereyağı ve yumurta gibi malzemelerin soğuk olmasına dikkat edin. Hamurun sertleşmemesi için hamuru fazla yoğurmayın. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Hamurun fazla yapışmaması için tezgahı hafifçe unlayın. Elmaları çok ince dilimleyin, böylece turta daha kolay kesilir ve sunulur. Tereyağı kullanarak elmaların daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak tereyağı kullanmayı tercih etmiyorsanız bu noktada farklı alternatifler deneyebilir veya tereyağsız elmalı turtalar hazırlayabilirsiniz.Turta hamurunun kabarması için hamuru pişirmeden önce buzdolabında bekletin. Turta pişirirken fırının kapağını sık sık açmayın, böylece sıcaklığı sabit tutarsınız. Elmalı turta yapımı için gerekli olan püf noktaları, tatlıyı daha lezzetli hale getirerek mükemmel sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca elmalı turta yaparken hamuru dinlendirme ve elmaların doğranması gibi adımların özenle yapılması gerektiğini unutmayın. Elmalı turta, hafif tarçın aroması ve taze elmalarla tatlandırılmış, sıcak veya soğuk servis edilebilir ve kahve veya çay yanında enfes bir ikram olur. Bu sayede sizler de favori içeceğiniz ile tadı uyum sağlayabilecek en özel ve lezzetli elmalı turtalarla sofralarınızda keyifli vakitler geçirmeye başlayabilirsiniz.Turta hazırlarken kişisel tercihlerinizi dikkate alabilirsiniz. Örneğin, daha tatlı bir turta için elma ve şeker miktarını artırabilir veya turta hamuruna vanilya özü veya Hindistan cevizi ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Elmalı turta yapmak, bazı kişiler için zorlu bir süreç olabilir. Ancak püf noktalarını takip ederek, basitçe evde lezzetli bir turta hazırlayabilirsiniz. Elmalı kurabiye tutkunlarının da bayılacağı lezzetler arasında yer alan bu turta ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Günün her anında tüketilebilecek elmalı turtaları kendi damak zevkinize özel olabilecek şekilde hazırlayabilirsiniz.Elmalı turta, aynı zamanda misafirlerinize veya sevdiklerinize yapabileceğiniz güzel bir sürpriz olabilir. Taze elmalı tatlılar genellikle kış mevsiminde tercih edilir ve soğuk havalarda sıcak bir fincan çayın yanında mükemmel bir lezzet oluşturur Elmalı turta tarifi basit, lezzetli ve aileniz veya misafirlerinizin seveceği bir tariftir. Püf noktalarına dikkat ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlıyı deneyerek, ev yapımı tatlılarınızın tadını çıkarabilirsiniz. Elmalı turta tarifini dilerseniz daha ayrıntılı bir şekilde Yemek.com üzerinden öğrenebilir, bu tatlıyı hazırlarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz!
Elmalı turta klasik bir tatlıdır ve pişirme becerilerinizi kullanarak harikalar yaratabilmenizi sağlar.

Püf noktalarıyla elmalı turta tarifini öğrenerek, siz de sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Size özel hazırladığımız adım adım elmalı turta tarifiyle birlikte turta yapımında kullanabileceğiniz bazı püf noktalarını öğrenmeniz avantaj elde edebilmenizi sağlayabilir. Böylelikle damak zevkinize uyum sağlayabilecek en özel elmalı turtaları, en kolay şekilde hazırlamaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz, daha fazla vakit kaybetmeden hemen başlayalım!

Elmalı Turta İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı (soğuk)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buzlu su
  • 4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Elmalı Turta Tarifi

Un, tuz ve toz şekeri bir karıştırma kabına koyun. Soğuk tereyağı küçük parçalara ayrılıp karışımın üzerine ilave edin. Karışımı unla kaplamak için unu tereyağına hafifçe yedirin. Yumurta ve buzlu suyu da ekleyip, malzemeleri hızlıca karıştırın. Yoğurun ve hamuru buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Limon suyunu sıkıp, elmaların üzerine gezdirin. Tarçın ve toz şekeri de ekleyin ve iyice karıştırın. Karıştırma işleminden sonra unlama kısmına geçebilirsiniz. Un ile tarife devam etmeden önce tezgahınızı un için hazır hale getirmeniz bir hayli önemlidir.

Hamuru buzdolabından çıkarın ve unlanmış bir tezgahta yuvarlayarak açın. Tart kalıbını yağlayın ve açtığınız hamuru kalıba yerleştirin. Kenarlarına hafifçe bastırarak hamuru kalıba sabitleyin. Elmaları tereyağı ile birlikte tavada hafifçe kavurun. Elmaların suyunu çıkarana kadar kısık ateşte pişirin. Elmalı karışımın suyunu süzün ve hamurun üzerine dökün. Elmalı karışımı tartın üzerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırındaki pişirme süresine dikkat etmeniz hazırlayacağınız elmalı turtanın kıvamında bozulmalar meydana gelmemesi adına önemlidir. Aşırı pişirdiğiniz elmalı turtaların lezzetinde değişiklik meydana gelebileceği gibi aynı zamanda az pişen elmalı turtalarda da lezzet açısından farklılıklar ortaya çıkabilir.

Püf Noktaları

Tereyağı ve yumurta gibi malzemelerin soğuk olmasına dikkat edin. Hamurun sertleşmemesi için hamuru fazla yoğurmayın. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Hamurun fazla yapışmaması için tezgahı hafifçe unlayın. Elmaları çok ince dilimleyin, böylece turta daha kolay kesilir ve sunulur. Tereyağı kullanarak elmaların daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak tereyağı kullanmayı tercih etmiyorsanız bu noktada farklı alternatifler deneyebilir veya tereyağsız elmalı turtalar hazırlayabilirsiniz.

Turta hamurunun kabarması için hamuru pişirmeden önce buzdolabında bekletin. Turta pişirirken fırının kapağını sık sık açmayın, böylece sıcaklığı sabit tutarsınız. Elmalı turta yapımı için gerekli olan püf noktaları, tatlıyı daha lezzetli hale getirerek mükemmel sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca elmalı turta yaparken hamuru dinlendirme ve elmaların doğranması gibi adımların özenle yapılması gerektiğini unutmayın. Elmalı turta, hafif tarçın aroması ve taze elmalarla tatlandırılmış, sıcak veya soğuk servis edilebilir ve kahve veya çay yanında enfes bir ikram olur. Bu sayede sizler de favori içeceğiniz ile tadı uyum sağlayabilecek en özel ve lezzetli elmalı turtalarla sofralarınızda keyifli vakitler geçirmeye başlayabilirsiniz.

Turta hazırlarken kişisel tercihlerinizi dikkate alabilirsiniz. Örneğin, daha tatlı bir turta için elma ve şeker miktarını artırabilir veya turta hamuruna vanilya özü veya Hindistan cevizi ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Elmalı turta yapmak, bazı kişiler için zorlu bir süreç olabilir. Ancak püf noktalarını takip ederek, basitçe evde lezzetli bir turta hazırlayabilirsiniz. Elmalı kurabiye tutkunlarının da bayılacağı lezzetler arasında yer alan bu turta ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Günün her anında tüketilebilecek elmalı turtaları kendi damak zevkinize özel olabilecek şekilde hazırlayabilirsiniz.

Elmalı turta, aynı zamanda misafirlerinize veya sevdiklerinize yapabileceğiniz güzel bir sürpriz olabilir. Taze elmalı tatlılar genellikle kış mevsiminde tercih edilir ve soğuk havalarda sıcak bir fincan çayın yanında mükemmel bir lezzet oluşturur Elmalı turta tarifi basit, lezzetli ve aileniz veya misafirlerinizin seveceği bir tariftir. Püf noktalarına dikkat ederek kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlıyı deneyerek, ev yapımı tatlılarınızın tadını çıkarabilirsiniz. Elmalı turta tarifini dilerseniz daha ayrıntılı bir şekilde Yemek.com üzerinden öğrenebilir, bu tatlıyı hazırlarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz!



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.