Tavas MYO’da “Genç Şefler Atölyesi” Başarıyla Tamamlandı

Etkinlik 27.12.2025 - 10:43, Güncelleme: 27.12.2025 - 10:49 5446 kez okundu.
 

Tavas MYO’da “Genç Şefler Atölyesi” Başarıyla Tamamlandı

75 bin TL’lik ÜNİDES desteğiyle gerçekleşen atölyede öğrenciler dünya mutfağının seçkin lezzetlerini usta şeflerle birlikte hazırladı
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Aşçılar ve Pastacılar Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek (ÜNİDES) Programı kapsamında sunduğu 75.000 TL’lik hibe desteğiyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Tavas Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Genç Şefler Atölyesi” projesi, 22-23-24 Aralık 2025 tarihlerinde üç gün boyunca yoğun bir tempoyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında deneyimli mutfak profesyonelleri Şef Ali Osman Yetik ve Pasta Şefi Nahide Erkan, Tavas MYO’nun modern mutfaklarında öğrencilerle birebir çalışarak mesleki bilgi ve becerilerini aktardı. Atölyede öğrenciler şu konularda uygulamalı eğitim aldı: Tuzlu lezzetler: Steak tartar, levrek marin, somon gravlax gibi dünya mutfağının öne çıkan soğuk başlangıç ve ana yemek teknikleri Tatlı ve pastane ürünleri: Pavlova yapımı, pandispanya hazırlama teknikleri, çeşitli ikramlık kurabiyeler ve modern pastacılık sunumları 22 öğrenci ve bazı akademisyenlerin de katıldığı atölye çalışmaları boyunca katılımcılar, profesyonel mutfak ekipmanlarıyla çalışma, hijyen kuralları, malzeme seçimi, sunum teknikleri ve tabak dekorasyonu gibi konularda da önemli deneyimler kazandı. Projenin yürütücüsü ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Figen Yüce, atölyenin öğrencilerin mesleki gelişimine çok önemli katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “Üç gün boyunca süren yoğun ve verimli çalışmalar, öğrencilerimizin hem teknik bilgi hem de özgüven açısından büyük bir sıçrama yapmasını sağladı. Bu tür uygulamalı eğitimlerin genç aşçı ve pastacı adayları için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.” Proje koordinatörü Öğr. Gör. Aslı Özgür’e ve proje sürecinde büyük destek veren Öğr. Gör. Dr. Sinem Türk Aslan’a teşekkür eden Dr. Figen Yüce, eğitmenlere de katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti. ÜNİDES programı desteğiyle gerçekleştirilen “Genç Şefler Atölyesi”, Tavas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine mesleki anlamda önemli bir deneyim kazandırmanın yanı sıra, üniversite-topluluk-sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini de ortaya koydu.
75 bin TL’lik ÜNİDES desteğiyle gerçekleşen atölyede öğrenciler dünya mutfağının seçkin lezzetlerini usta şeflerle birlikte hazırladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Aşçılar ve Pastacılar Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek (ÜNİDES) Programı kapsamında sunduğu 75.000 TL’lik hibe desteğiyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.

Tavas Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Genç Şefler Atölyesi” projesi, 22-23-24 Aralık 2025 tarihlerinde üç gün boyunca yoğun bir tempoyla gerçekleştirildi.

Proje kapsamında deneyimli mutfak profesyonelleri Şef Ali Osman Yetik ve Pasta Şefi Nahide Erkan, Tavas MYO’nun modern mutfaklarında öğrencilerle birebir çalışarak mesleki bilgi ve becerilerini aktardı.

Atölyede öğrenciler şu konularda uygulamalı eğitim aldı:

Tuzlu lezzetler: Steak tartar, levrek marin, somon gravlax gibi dünya mutfağının öne çıkan soğuk başlangıç ve ana yemek teknikleri
Tatlı ve pastane ürünleri: Pavlova yapımı, pandispanya hazırlama teknikleri, çeşitli ikramlık kurabiyeler ve modern pastacılık sunumları

22 öğrenci ve bazı akademisyenlerin de katıldığı atölye çalışmaları boyunca katılımcılar, profesyonel mutfak ekipmanlarıyla çalışma, hijyen kuralları, malzeme seçimi, sunum teknikleri ve tabak dekorasyonu gibi konularda da önemli deneyimler kazandı.

Projenin yürütücüsü ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Figen Yüce, atölyenin öğrencilerin mesleki gelişimine çok önemli katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “Üç gün boyunca süren yoğun ve verimli çalışmalar, öğrencilerimizin hem teknik bilgi hem de özgüven açısından büyük bir sıçrama yapmasını sağladı. Bu tür uygulamalı eğitimlerin genç aşçı ve pastacı adayları için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.”

Proje koordinatörü Öğr. Gör. Aslı Özgür’e ve proje sürecinde büyük destek veren Öğr. Gör. Dr. Sinem Türk Aslan’a teşekkür eden Dr. Figen Yüce, eğitmenlere de katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdim etti.

ÜNİDES programı desteğiyle gerçekleştirilen “Genç Şefler Atölyesi”, Tavas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerine mesleki anlamda önemli bir deneyim kazandırmanın yanı sıra, üniversite-topluluk-sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini de ortaya koydu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.