Terrazza Italia Executive Şef Claudio'dan misafirlerine sıradışı lezzetler
Terrazza Italia Executive Şef Claudio'dan misafirlerine sıradışı lezzetler
İtalyan yemek kültürü,Türk mutfağından ilham alan dokunuşlarla harmanlayan Terrazza Italia Executive Şefi Claudio Chinali yaz aylarına özel hazırlanmış menüler
Şık ve samimi sıcaklıkta misafirlere ev konforunda sıcak bir ortam sunan Terrazza Italia, İstanbul'un ayrıcalıklı buluşma noktalarından biri olmaya devam ediyor. Yenilenen Yaz menüsünde , Executive Şef Claudio Chinali imzası taşıyan tabaklarda İtalyan mutfağın klasik tatları modern dokunuşlarla yeniden yorumlanıyor . Bu yeni lezzetler, ona hitap eden özel bir seçki sunuyor.
Yaz menüsünde öne çıkan tatlar arasında ; '' Giudia '' çıtır enginar ve maydanoz ile dikkat çekerken , 36 saat sous vide hazırlanmış dana brisket, dijon hardal, kornişon turşu, fermente soğan ve kapari tozuyla hazırlanmış Bruschetta Pastırma da menüde yer alıyor. Mevsim sebzeleri ve pesto sosla zenginleştirilmiş Minestrone çorbası, ferah bir başlangıç sunuyor . Yemek seçeneklerinden Saltimbocca, dana kontrfile, dana pastırma, adaçayı ve köz biber salatası ile servis yapılıyor.
Domates citronette, domates sorbe ve sebzeler ekmek kırıntısıyla zengilenştirilen Domates Salatası; Manda mozzarella, şeker domates, pesto sos ve Grana Padano ile işlenmiş Pizzetta da menünün öne çıkan tatları arasında yer alıyor. Ayrıca beş farklı domates çeşidi olan ''Grana Padano'' ve fesleğen yağıyla hazırlanmış Spaghetti di Gragnano da dikkat çeken lezettlerden biri. Deniz seçenekleri için sevenler için bebek kalamar, Karabiga karidesi, sarı şeker domates sosu, biber ve roka ile hazırlanmış Calamarata menüsünde dikkat dikkat çekiyor. Levrek ise semizotu salatası ve acı gremolata sos eşliğinde sunuluyor.
Menünün tatlı bölümünde ise; kayısı şerbeti, arı poleni, süt köpüğü ve tuil ile tamamlanan Ballı Panna Cotta, yaz sofralarına hafif bir tatlı dokunuşu katıyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.