Japon kültürünün kalbi Kumiko Sushi & More İstanbul'da hayat buldu
Japon kültürünün kalbi Kumiko Sushi & More İstanbul'da hayat buldu
CVK Hotels&Resorts grubunun beş yıldızlı oteli CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul'un Kumiko Sushi & More 8–9–10 Mayıs tarihlerinde Sakura Festivali'ne imza attı
Japon kültürünün perakende geleneklerini ve yeniden doğuşu simgeleyen Sakura, Kumiko Sushi & More'nun özgün atmosferinde hayat buldu. Chef's Table etkinliklerinin tadım deneyimlerine, geleneksel çay törenlerinden anime gösterimlerine, Japon sokak lezzetlerinden geleneksel müzik performanslarına uzanan üç günlük bu kültürel şölen, İstanbul'da Japon esintileri estirdi.
Japon Seremonisi ve Gastronomi Günü (8 Mayıs)
Festivalin ilk çıkışında, Japon çay seremonisinin usta ismi Maki Shibuya, Kumiko Sushi & More'da zamansız bir deneyim sundu. Akşam saatleri ise Japonya Tarım Bakanlığı tarafından “Silver Chef” unvanı verilen Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi Şef Sinan Damgacıoğlu, bu güne özel olarak hazırlanan Nanban genişliği sınırlı sayıda konukla buluşturdu. Damgacıoğlu, Japon mutfağında Batı etkileri ve finansal dönüşümleri aktardığı özel sunumla misafirlere gastronomik bir süreç yaşattı.
Japon Sanatları Günü (9 Mayıs)
Festivalin ikinci yarısında Maki Shibuya'nın çay seremonisinin ardından, usta isim Levon Bağış şarap ve sake dünyası arasındaki tat geçişlerini anlattı. Bu sunuma, Kumiko Sushi & More'un şefi Kanber Diskaya tarafından oluşturulan özel menüler eklendi. Suetomi Koto Society'nin geleneksel Japon koto performansı ise geceye zarif bir dokunuş kattı. Etkinlik alanında origami ve kumiko ahşap sanatı atölyeleri ile kimono deneyimi, sunulana ilginç anlar yaşattı.
Festival Günü (10 Mayıs)
Festivalin en özet günü olan Cumartesi, Japon kültürünün tüm ayrıntılarıyla bir araya getirildi. Gün boyunca; Origami Atölyesi, Kimono Deneyimi, Kumiko Sanatı Tanıtımı, Yüz Boyama Etkinliği, Anime Çizim Atölyesi, Cosplay Performansları, Begüm Varbil ile Anime Türleri Üzerine Sohbet, Merin Sever ve Sinan Damgacıoğlu'nun anlatımıyla Japon kültürü ve gastronomisi üzerinde söyleşiler yönetimie hem eğlenceli hem de öğrenebilenler yaşattı.
Gün boyu Şef Sinan Damgacıoğlu ile anime – manga Japon sokak lezzetlerini deneyimleyen misafirlerin gastronomik bir hikayesi ortaya çıktı. Geleneksel Japon enerjisini modern vuruşlarla harmanlayan Taiko davul gösterisi festivalin ritmini yükseltirken DJ performansı, elektronik beat'lerle Japon ezgilerini buluşturarak geceye dans dolu bir şekilde devam etti.
İstanbul HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.