Limonlu Sürpriz Kek
Limonlu Sürpriz Kek
Zerdeçalin faydaları saymakla bitmiyor. Ve kekin lezzetini kesinlikle değiştirmedigi gibi harika bir sari rengi birakiyor kekimize.Hadi hemen yapmaya başlayalım. #limonlukek
Yapılışı: Yumurta ve şekerı beyazlaşıp köpürene dek mikserle güzelce çırpıyoruz. Üzerine oda sıcaklığındaki süt, yogurt ve sıvıyağ ekliyoruz. 1 dk karistiriyoruz. 1 limonun suyunu ve kabuklarini da karistirma kabina ekliyoruz. Mikser kullanmıyoruz artık. 3 su bardagi un, zerdecal, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyip, azar azar ekleyelim. Karıştırma islemini bir tahta kasik ya da spatula yardımı ile yapıyoruz. (Mutfak chefiniz varsa çengel uçla ya da krema aparatı ile devam edebilirsiniz.) karisimimiz homojen hale gelene kadar karistiriyoruz. Karisim hazir hale geldiginde tereyaği ile yaglanmis,unlanmış kek kalıbına kekimizi dökelim. Önceden 175 derecede alt üst ayarda ısıttıgımız fırınımıza kekimizi gonderiyoruz. Kek yaklasık 40 - 45 dk da pisiyor. Ama siz yine de 35 dk dan sonra kapağı acmadan camdan kontrol edin. Sure sonunda keki cikarmadan kurdan testi yapın, kürdan temiz ise kekimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.