Dergi1
Dergi Anons

Limonlu Sürpriz Kek

05.04.2020 - 19:05, Güncelleme: 05.04.2020 - 19:05 2058+ kez okundu.
 

Limonlu Sürpriz Kek

Zerdeçalin faydaları saymakla bitmiyor. Ve kekin lezzetini kesinlikle değiştirmedigi gibi harika bir sari rengi birakiyor kekimize.Hadi hemen yapmaya başlayalım. #limonlukek
Yapılışı: Yumurta ve şekerı beyazlaşıp köpürene dek mikserle güzelce çırpıyoruz. Üzerine oda sıcaklığındaki süt, yogurt ve sıvıyağ ekliyoruz. 1 dk karistiriyoruz. 1 limonun suyunu ve kabuklarini da karistirma kabina ekliyoruz. Mikser kullanmıyoruz artık. 3 su bardagi un, zerdecal, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyip, azar azar ekleyelim. Karıştırma islemini bir tahta kasik ya da spatula yardımı ile yapıyoruz. (Mutfak chefiniz varsa çengel uçla ya da krema aparatı ile devam edebilirsiniz.) karisimimiz homojen hale gelene kadar karistiriyoruz. Karisim hazir hale geldiginde tereyaği ile yaglanmis,unlanmış kek kalıbına kekimizi dökelim. Önceden 175 derecede alt üst ayarda ısıttıgımız fırınımıza kekimizi gonderiyoruz. Kek yaklasık 40 - 45 dk da pisiyor. Ama siz yine de 35 dk dan sonra kapağı acmadan camdan kontrol edin. Sure sonunda keki cikarmadan kurdan testi yapın, kürdan temiz ise kekimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Zerdeçalin faydaları saymakla bitmiyor. Ve kekin lezzetini kesinlikle değiştirmedigi gibi harika bir sari rengi birakiyor kekimize.Hadi hemen yapmaya başlayalım. #limonlukek

Yapılışı: Yumurta ve şekerı beyazlaşıp köpürene dek mikserle güzelce çırpıyoruz. Üzerine oda sıcaklığındaki süt, yogurt ve sıvıyağ ekliyoruz. 1 dk karistiriyoruz. 1 limonun suyunu ve kabuklarini da karistirma kabina ekliyoruz. Mikser kullanmıyoruz artık. 3 su bardagi un, zerdecal, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyip, azar azar ekleyelim. Karıştırma islemini bir tahta kasik ya da spatula yardımı ile yapıyoruz. (Mutfak chefiniz varsa çengel uçla ya da krema aparatı ile devam edebilirsiniz.) karisimimiz homojen hale gelene kadar karistiriyoruz. Karisim hazir hale geldiginde tereyaği ile yaglanmis,unlanmış kek kalıbına kekimizi dökelim. Önceden 175 derecede alt üst ayarda ısıttıgımız fırınımıza kekimizi gonderiyoruz. Kek yaklasık 40 - 45 dk da pisiyor. Ama siz yine de 35 dk dan sonra kapağı acmadan camdan kontrol edin. Sure sonunda keki cikarmadan kurdan testi yapın, kürdan temiz ise kekimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.