Museum Hotel’de Kültürlerarası Bir Lezzet Buluşması: Saygın Sesli & Rodrigo Rivera Río ile Four Hands Dinner

Mekanlar 19.09.2025 - 14:44, Güncelleme: 19.09.2025 - 14:44 23247 kez okundu.
 

Museum Hotel’de Kültürlerarası Bir Lezzet Buluşması: Saygın Sesli & Rodrigo Rivera Río ile Four Hands Dinner

Kapadokya’nın benzersiz dokusunda, bir Relais & Châteaux üyesi olan Museum Hotel, Meksikalı Michelin yıldızlı şef Rodrigo Rivera Río ile Lil’a Restaurant’ın Rising Chef ödüllü şefi Saygın Sesli’yi “Four Hands Dinner” etkinliğinde bir araya getiriyor.
Museum Hotel’in Anadolu terroir’ü ile Meksika’nın kuzeyinden çağdaş tatlar, Kapadokya’da tek gecelik özel bir menüde buluşuyor. Museum Hotel, "Chefs at the Museum" serisinin bir yenisiyle gastronomi dünyasının iki yetenekli ismini Kapadokya'nın büyülü atmosferinde buluşturuyor. 25 Ekim tarihinde, Türk mutfağının genç ve yetenekli şeflerinden Lil’a Restaurant’ın Relais & Châteaux “Rising Chef” ödüllü şefi Saygın Sesli ile Meksikalı Michelin yıldızlı şef Rodrigo Rivera Río, özel bir "Four Hands Dinner" etkinliği için birlikte mutfağa giriyor.  İki Kültür, Tek Lezzet Deneyimi Türk mutfağını özgün yorumlarıyla temsil eden, sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımı ve yerel malzemelerle global tatlara imza atan Sesli, bu özel akşamda misafirleri Kapadokya’nın etkileyici lezzetlerini keşfe çıkarıyor.  Latin Amerika’nın en iyi 50 restoranı arasında yer alan Koli Cocina de Origen’nun baş şefi Rodrigo Rivera Río ise etkinliğe Meksika’nın modern ve geleneksel tatlarını taşıyor. Şef Río, bu buluşma için özel olarak tasarladığı menüsüyle Kapadokya’da unutulmaz bir tat şöleni sunuyor.  Museum Hotel Kurucu Ortağı ve Lil’a Restaurant Kreatif Direktörü Tolga Tosun, bir Relais & Châteaux oteli olarak misafirlerine sadece konforlu bir konaklama değil, aynı zamanda hayat boyu unutulmayacak deneyimler sunmayı amaçladıklarını şu sözlerle vurguluyor: “Museum Hotel olarak, gastronomiyi sadece bir hizmet değil; kültürel bir anlatı biçimi olarak görüyoruz. Relais & Châteaux ailesinin bir üyesi olarak, dünya mutfaklarının yaratıcı temsilcilerini Kapadokya’da ağırlamak bizim için bir sorumluluk. Bu etkinlik, Kapadokya’nın gastronomi sahnesini uluslararası düzeyde güçlendirme vizyonumuzun bir parçası.”  Bu dikkat çekici gece, iki farklı coğrafyanın ve kültürün gastronomik mirasını Lil’a Restaurant’ın benzersiz ambiyansında gözler önüne seriyor. Sadece sınırlı sayıda misafirin katılacağı program, lezzet tutkunları için unutulmaz bir deneyim yaratıyor.
Kapadokya’nın benzersiz dokusunda, bir Relais & Châteaux üyesi olan Museum Hotel, Meksikalı Michelin yıldızlı şef Rodrigo Rivera Río ile Lil’a Restaurant’ın Rising Chef ödüllü şefi Saygın Sesli’yi “Four Hands Dinner” etkinliğinde bir araya getiriyor.

Museum Hotel’in Anadolu terroir’ü ile Meksika’nın kuzeyinden çağdaş tatlar, Kapadokya’da tek gecelik özel bir menüde buluşuyor.

Museum Hotel, "Chefs at the Museum" serisinin bir yenisiyle gastronomi dünyasının iki yetenekli ismini Kapadokya'nın büyülü atmosferinde buluşturuyor. 25 Ekim tarihinde, Türk mutfağının genç ve yetenekli şeflerinden Lil’a Restaurant’ın Relais & Châteaux “Rising Chef” ödüllü şefi Saygın Sesli ile Meksikalı Michelin yıldızlı şef Rodrigo Rivera Río, özel bir "Four Hands Dinner" etkinliği için birlikte mutfağa giriyor. 

İki Kültür, Tek Lezzet Deneyimi

Türk mutfağını özgün yorumlarıyla temsil eden, sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımı ve yerel malzemelerle global tatlara imza atan Sesli, bu özel akşamda misafirleri Kapadokya’nın etkileyici lezzetlerini keşfe çıkarıyor. 

Latin Amerika’nın en iyi 50 restoranı arasında yer alan Koli Cocina de Origen’nun baş şefi Rodrigo Rivera Río ise etkinliğe Meksika’nın modern ve geleneksel tatlarını taşıyor. Şef Río, bu buluşma için özel olarak tasarladığı menüsüyle Kapadokya’da unutulmaz bir tat şöleni sunuyor. 

Museum Hotel Kurucu Ortağı ve Lil’a Restaurant Kreatif Direktörü Tolga Tosun, bir Relais & Châteaux oteli olarak misafirlerine sadece konforlu bir konaklama değil, aynı zamanda hayat boyu unutulmayacak deneyimler sunmayı amaçladıklarını şu sözlerle vurguluyor: “ Museum Hotel olarak, gastronomiyi sadece bir hizmet değil; kültürel bir anlatı biçimi olarak görüyoruz. Relais & Châteaux ailesinin bir üyesi olarak, dünya mutfaklarının yaratıcı temsilcilerini Kapadokya’da ağırlamak bizim için bir sorumluluk. Bu etkinlik, Kapadokya’nın gastronomi sahnesini uluslararası düzeyde güçlendirme vizyonumuzun bir parçası.” 

Bu dikkat çekici gece, iki farklı coğrafyanın ve kültürün gastronomik mirasını Lil’a Restaurant’ın benzersiz ambiyansında gözler önüne seriyor. Sadece sınırlı sayıda misafirin katılacağı program, lezzet tutkunları için unutulmaz bir deneyim yaratıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.