"7. Meze Festivali Akra Antalya’da Başlıyor"

Etkinlik 17.10.2025 - 11:28, Güncelleme: 17.10.2025 - 11:28 4401 kez okundu.
 

"7. Meze Festivali Akra Antalya’da Başlıyor"

Akra Antalya ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Meze Festivali, bu yıl 24-25 Ekim tarihlerinde 7’nci kez kapılarını açıyor.
Türkiye’nin ve dünyanın seçili 17 restoranı renkli stantlarıyla görsel bir şölen yaşatırken, şeflerin en sevilen mezeleri de festivalde misafirlerin beğenisine sunulacak. Akra Antalya ev sahipliğinde gerçekleşen ve her yıl ilgiyle beklenen Uluslararası Meze Festivali bu yıl 7’nci kez düzenlenecek. Türkiye’nin önemli gastronomi etkinliklerinden biri olarak önce çıkan Uluslararası Meze Festivali, 24-25 Ekim tarihlerinde unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak. Yerli ve yabancı 17 seçkin restoranın gurme lezzetleriyle katılacağı festivalde usta şefler en sevilen mezelerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Festival, bu yıl da gastronomi alanında büyük önem taşıyan meze kültürünün inceliklerini tüm ziyaretçilerle paylaşacak.  İspanya’dan Yunanistan’a uzanan dünya mutfağının en özel mezeleri bu festivalde!  Meze kültürünü dünya ölçeğinde derleyen Uluslararası Meze Festivali ülkemizin seçkin restoranlarının yanı sıra İspanya’dan Gandarias Jatetxea, Yunanistan’dan Ai Giorgis Restaurant, Kıbrıs’tan Niazi’s, Rusya’dan Londri, Viyana’dan Umarfisch gibi dünyaca tanınan mekanların da katılımıyla çok uluslu bir lezzet buluşması sunacak. Türkiye’den ise 7 Mehmet (Antalya), Asma Yaprağı (Alaçatı), Lokanta Feriye ve Hodan (İstanbul), Tola (Bursa), Millocal (Nevşehir), Kurul Bitez (Bodrum), TheLifeCo Restaurant (Antalya), Güzelburç Antakya Restoran (Hatay), Akra Antalya gibi önde gelen restoranlar festivale renk katacak. Akra Antalya’nın bahçesinde konumlanan 17 restorana ait stantlar, eşsiz lezzetlerin yanı sıra renkli bir atmosfere de ev sahipliği yapacak. Uluslararası Meze Festivali katılan herkesi sofraların eşlikçisi mezenin lezzet dolu yolculuğuna çıkaracak.  Tadım festivalinin çok ötesinde… Türkiye’den ve dünyadan şeflerin hazırladığı özel meze tadımları, gastronomi sohbetleri ve çeşitli etkinliklerle dolu 7. Uluslararası Meze Festivali’nin bu yılki programı arasında Nilhan Aras “Van Denizi'nden Beyşehir Gölü'ne Tuzlanmış Balık Öyküleri”, Doç. Dr. Ahmet Uhri “Fermantasyonun Kültür Tarihi”, Aylin Örnek “Lakerda Atölyesi”, Doç. Dr. Elif Gözler Çamur “Lykia Sofrasında Roma Tadında” ve Ferhat Bora ile Çağdaş Arman Bulut “Takipçi Sayısından Çok Fazlası” başlıklı söyleşileriyle yer alacak. Meze kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini kutlayan festival, bu yıl da gastronomi tutkunlarını bir araya getirecek.
Akra Antalya ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Meze Festivali, bu yıl 24-25 Ekim tarihlerinde 7’nci kez kapılarını açıyor.

Türkiye’nin ve dünyanın seçili 17 restoranı renkli stantlarıyla görsel bir şölen yaşatırken, şeflerin en sevilen mezeleri de festivalde misafirlerin beğenisine sunulacak.

Akra Antalya ev sahipliğinde gerçekleşen ve her yıl ilgiyle beklenen Uluslararası Meze Festivali bu yıl 7’nci kez düzenlenecek. Türkiye’nin önemli gastronomi etkinliklerinden biri olarak önce çıkan Uluslararası Meze Festivali, 24-25 Ekim tarihlerinde unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak. Yerli ve yabancı 17 seçkin restoranın gurme lezzetleriyle katılacağı festivalde usta şefler en sevilen mezelerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Festival, bu yıl da gastronomi alanında büyük önem taşıyan meze kültürünün inceliklerini tüm ziyaretçilerle paylaşacak. 

İspanya’dan Yunanistan’a uzanan dünya mutfağının en özel mezeleri bu festivalde! 

Meze kültürünü dünya ölçeğinde derleyen Uluslararası Meze Festivali ülkemizin seçkin restoranlarının yanı sıra İspanya’dan Gandarias Jatetxea, Yunanistan’dan Ai Giorgis Restaurant, Kıbrıs’tan Niazi’s, Rusya’dan Londri, Viyana’dan Umarfisch gibi dünyaca tanınan mekanların da katılımıyla çok uluslu bir lezzet buluşması sunacak. Türkiye’den ise 7 Mehmet (Antalya), Asma Yaprağı (Alaçatı), Lokanta Feriye ve Hodan (İstanbul), Tola (Bursa), Millocal (Nevşehir), Kurul Bitez (Bodrum), TheLifeCo Restaurant (Antalya), Güzelburç Antakya Restoran (Hatay), Akra Antalya gibi önde gelen restoranlar festivale renk katacak. Akra Antalya’nın bahçesinde konumlanan 17 restorana ait stantlar, eşsiz lezzetlerin yanı sıra renkli bir atmosfere de ev sahipliği yapacak. Uluslararası Meze Festivali katılan herkesi sofraların eşlikçisi mezenin lezzet dolu yolculuğuna çıkaracak. 

Tadım festivalinin çok ötesinde…

Türkiye’den ve dünyadan şeflerin hazırladığı özel meze tadımları, gastronomi sohbetleri ve çeşitli etkinliklerle dolu 7. Uluslararası Meze Festivali’nin bu yılki programı arasında Nilhan Aras “Van Denizi'nden Beyşehir Gölü'ne Tuzlanmış Balık Öyküleri”, Doç. Dr. Ahmet Uhri “Fermantasyonun Kültür Tarihi”, Aylin Örnek “Lakerda Atölyesi”, Doç. Dr. Elif Gözler Çamur “Lykia Sofrasında Roma Tadında” ve Ferhat Bora ile Çağdaş Arman Bulut “Takipçi Sayısından Çok Fazlası” başlıklı söyleşileriyle yer alacak. Meze kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini kutlayan festival, bu yıl da gastronomi tutkunlarını bir araya getirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.