Esra Tapar
Köşe Yazarı
Esra Tapar
 

II. Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleşti!

Profesyonel tadım etkinlikleri, bol eğlence, bol lezzet, çocuk sahnesi ve dahası tüm ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Favori Lezzetler olarak davetlisi olduğumuz Festolive festivalini yerinde takip etme fırsatımız oldu. Gölgesinde barış, damlasında şifa, yudumunda lezzet: Zeytin, mottosuyla gerçekleşen bu yılki festivalde özellikle gerçek zeytinyağı hakkında bilgilendirme ve tadım etkinlikleri düzenlendi. Avrupa’nın birçok ülkesinden ve ülkemizin dört bir yanından misafirlerin katıldığı II. Festolive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali yaklaşık 57.500 ziyaretçisiyle rekor kırdı. Festival, cuma günü görkemli bir açılış ile başladı. Festival sunumu ve protokol konuşmalarının ardından zeytinyağ ve zeytin uzmanı Murat Küçükçakır’ın söyleşisi katılımcılarla buluştu. Ünlü Şef Ekrem Yanbolluoğlu’nun workshop’u ile festivalin lezzet dolu deneyimleri başladı. Günün finali ise Savaş Can ve Orkestrası’nın konseri ile coşkulu bir şekilde tamamlandı. Cumartesi günü festival alanı birbirinden değerli workshop ve söyleşilere ev sahipliği yaptı. Gün boyunca Levent Şef, Diyetisyen Esra Küçükkavruk ve Şef Rüzgar Sünbül, Dyt. Hatice Nur Ege, Şef Mehmet Butcher, Mehmet Kudat ve Birgül Erdoğan, Esra Tokelli, Selma Mollaoğlu, Şef Kadir Yakıcı ve Şef Kemal Kabadayı ile Öznur Arıkan katılımcılarla workshoplar gerçekleştirdi. Günün sonunda ise Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars konseri ile Cumartesi günü mutlulukla tamamlandı. Festival alanı dışında cumartesi günü Kazdağı Müzesi ve çevresinde de dolu dolu etkinlikler gerçekleştirildi. Şehir markalaşmasında turizm ve gastronominin yeri üzerine söyleşiler, tesis ziyaretleri ve tadım etkinlikleri, “Ölmez Ağacın Gölgesinde: Miras” sergisi, paneller ve resim sergileri katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Gün, sürdürülebilir turizm ve kültür turlarının bölge ekonomilerine katkısı paneli ile tamamlandı. Pazar günü etkinlikler doğayla iç içe başladı. Sabah bisiklet turu ve Zeytinli köyünde zeytin hasadı etkinliği katılımcılara eşsiz deneyimler sundu. Ana sahnede Nevin Us, İzzet Durko, Özlem Mekik ve Neslihan Durna ile Ayvaz Akbacak workshop’ları ile izleyicilerle buluştu. Nedret Gürdal ve Gülhan Ertaş baklava workshopu ve söyleşi gerçekleştirdi. Günün finalinde Kolpa Grubu sahneye çıkarak Festolive’i unutulmaz bir konserle tamamladı. Festival alanı dışındaki pazar programında ise Favori Lezzetler Yayın Yönetmeni Gazeteci Tuncay Tapar, Şef Ayvaz Akbacak, Şef Mehmet Butcher ve Gastronomi ve Seyahat Yazarı Şennur Enginer’in sosyal medyanın gastronomideki yeri üzerine söyleşisi; Zeytin Bahçelerinde Ara Tarım ve Aromatik Bitkiler çalışması; “Zeytinle Gelen Değer: Edremit’in Hazineleri” paneli ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı. Bu yılki Festolive, toplam 60 stant ve yoğun firma katılımıyla gastronomi, yerel üretim ve zeytinyağı sektörünü bir araya getirdi. Katılımcılar, yerel üreticilerle birebir tanışma, ürünleri tatma ve bilgi alma fırsatı bulurken festival alanı her yaştan ziyaretçi için renkli ve keyifli bir ortam sundu. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer tüm katılımcılara, misafirlere, basın mensuplarına, tüm sponsorlarla desteklekleyenlere ve Festolive organizasyan şirketi Expodyum Fuarcılık’a teşekkürlerini sundu. Seneye görüşmek dileğiyle...
Ekleme Tarihi: 29 Ekim 2025 -Çarşamba
Esra Tapar

II. Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleşti!

Profesyonel tadım etkinlikleri, bol eğlence, bol lezzet, çocuk sahnesi ve dahası tüm ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

Favori Lezzetler olarak davetlisi olduğumuz Festolive festivalini yerinde takip etme fırsatımız oldu. Gölgesinde barış, damlasında şifa, yudumunda lezzet: Zeytin, mottosuyla gerçekleşen bu yılki festivalde özellikle gerçek zeytinyağı hakkında bilgilendirme ve tadım etkinlikleri düzenlendi. Avrupa’nın birçok ülkesinden ve ülkemizin dört bir yanından misafirlerin katıldığı II. Festolive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali yaklaşık 57.500 ziyaretçisiyle rekor kırdı.

Festival, cuma günü görkemli bir açılış ile başladı. Festival sunumu ve protokol konuşmalarının ardından zeytinyağ ve zeytin uzmanı Murat Küçükçakır’ın söyleşisi katılımcılarla buluştu. Ünlü Şef Ekrem Yanbolluoğlu’nun workshop’u ile festivalin lezzet dolu deneyimleri başladı. Günün finali ise Savaş Can ve Orkestrası’nın konseri ile coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Cumartesi günü festival alanı birbirinden değerli workshop ve söyleşilere ev sahipliği yaptı.

Gün boyunca Levent Şef, Diyetisyen Esra Küçükkavruk ve Şef Rüzgar Sünbül, Dyt. Hatice Nur Ege, Şef Mehmet Butcher, Mehmet Kudat ve Birgül Erdoğan, Esra Tokelli, Selma Mollaoğlu, Şef Kadir Yakıcı ve Şef Kemal Kabadayı ile Öznur Arıkan katılımcılarla workshoplar gerçekleştirdi. Günün sonunda ise Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars konseri ile Cumartesi günü mutlulukla tamamlandı.

Festival alanı dışında cumartesi günü Kazdağı Müzesi ve çevresinde de dolu dolu etkinlikler gerçekleştirildi. Şehir markalaşmasında turizm ve gastronominin yeri üzerine söyleşiler, tesis ziyaretleri ve tadım etkinlikleri, “Ölmez Ağacın Gölgesinde: Miras” sergisi, paneller ve resim sergileri katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Gün, sürdürülebilir turizm ve kültür turlarının bölge ekonomilerine katkısı paneli ile tamamlandı.

Pazar günü etkinlikler doğayla iç içe başladı. Sabah bisiklet turu ve Zeytinli köyünde zeytin hasadı etkinliği katılımcılara eşsiz deneyimler sundu. Ana sahnede Nevin Us, İzzet Durko, Özlem Mekik ve Neslihan Durna ile Ayvaz Akbacak workshop’ları ile izleyicilerle buluştu.

Nedret Gürdal ve Gülhan Ertaş baklava workshopu ve söyleşi gerçekleştirdi. Günün finalinde Kolpa Grubu sahneye çıkarak Festolive’i unutulmaz bir konserle tamamladı.

Festival alanı dışındaki pazar programında ise Favori Lezzetler Yayın Yönetmeni Gazeteci Tuncay Tapar, Şef Ayvaz Akbacak, Şef Mehmet Butcher ve Gastronomi ve Seyahat Yazarı Şennur Enginer’in sosyal medyanın gastronomideki yeri üzerine söyleşisi; Zeytin Bahçelerinde Ara Tarım ve Aromatik Bitkiler çalışması; “Zeytinle Gelen Değer: Edremit’in Hazineleri” paneli ziyaretçilerin büyük ilgisini topladı.

Bu yılki Festolive, toplam 60 stant ve yoğun firma katılımıyla gastronomi, yerel üretim ve zeytinyağı sektörünü bir araya getirdi. Katılımcılar, yerel üreticilerle birebir tanışma, ürünleri tatma ve bilgi alma fırsatı bulurken festival alanı her yaştan ziyaretçi için renkli ve keyifli bir ortam sundu.

Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer tüm katılımcılara, misafirlere, basın mensuplarına, tüm sponsorlarla desteklekleyenlere ve Festolive organizasyan şirketi Expodyum Fuarcılık’a teşekkürlerini sundu.

Seneye görüşmek dileğiyle...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.