İlknur Kurt
Köşe Yazarı
İlknur Kurt
 

Şehrin En Yeni Ocakbaşı: Çıra Ocakbaşı

Skyland’de yer alan Çıra, lezzeti kadar ambiyansıyla da öne çıkan bir ocakbaşı. Şehrin kalabalığından kopmadan ama kendi içinde sıcak ve samimi bir alan yaratmayı başarmış. Açık ateşte pişen etler, iyi seçilmiş mezeler ve dengeli sunumlar mekanın mutfak anlayışını net şekilde yansıtıyor. Ocaktan yükselen koku, masaya gelen sıcacık servislerle birleşirken; samimi atmosferiyle hem keyifli akşam yemekleri hem de uzun sohbetler için ideal. Kalabalık sofralara da, daha sakin akşamlara da uyum sağlayan bir havası var. Özellikle Galatasaray maçı öncesi yemek için konumu itibariyle çok keyifli bir durak olacak gibi görünüyor. Menüde mezeler oldukça iddialı: köz patlıcan, girit ezme, köpoğlu lezzetleriyle büyülüyor.  Özellikle köz patlıcanın masanızda sıcak sıcak sunumu lezzeti ikiye katlıyor. Tüm mezeler paylaşıma uygun porsiyonlarda geliyor. Başlangıçlardan içli köfte ve lahmacun da damakta iz bırakıyor. Menüde mutlaka şans verilmesi gerekenlerden. Ana yemekte ise ocakbaşı kültürünün olmazsa olmazları Adana, Urfa ve fıstıklı kebap, Yağlı kara Çöp şiş ve ciğer şiş öne çıkan lezzetler arasında. Bizim tercihimiz fıstıklı kebaptan yana oldu. Etlerin pişirme dengesi ve servisin sıcak gelmesi Çıra’nın mutfakta ne kadar özenli olduğunu hissettiriyor. Finalde tatlı menüsü oldukça sade tutulmuş. Kadayıf, baklava ve meyve tabağı seçenekleri bulunuyor. Tatlı bir kapanış için baklavayı kesinlikle öneririm. Çıra Ocakbaşı; gelenekten kopmadan, günümüz zevkine hitap eden, lezzeti ön planda tutan bir ocakbaşı deneyimi arayanlar için güçlü bir seçenek. İyi et, meze kültürü, merkezi konum ve samimi ama özenli bir atmosfer arayanlar bu güvenilir adresi listesine alabilir.
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2025 -Pazartesi
İlknur Kurt

Şehrin En Yeni Ocakbaşı: Çıra Ocakbaşı

Skyland’de yer alan Çıra, lezzeti kadar ambiyansıyla da öne çıkan bir ocakbaşı. Şehrin kalabalığından kopmadan ama kendi içinde sıcak ve samimi bir alan yaratmayı başarmış. Açık ateşte pişen etler, iyi seçilmiş mezeler ve dengeli sunumlar mekanın mutfak anlayışını net şekilde yansıtıyor.

Ocaktan yükselen koku, masaya gelen sıcacık servislerle birleşirken; samimi atmosferiyle hem keyifli akşam yemekleri hem de uzun sohbetler için ideal. Kalabalık sofralara da, daha sakin akşamlara da uyum sağlayan bir havası var. Özellikle Galatasaray maçı öncesi yemek için konumu itibariyle çok keyifli bir durak olacak gibi görünüyor.

Menüde mezeler oldukça iddialı: köz patlıcan, girit ezme, köpoğlu lezzetleriyle büyülüyor.  Özellikle köz patlıcanın masanızda sıcak sıcak sunumu lezzeti ikiye katlıyor. Tüm mezeler paylaşıma uygun porsiyonlarda geliyor. Başlangıçlardan içli köfte ve lahmacun da damakta iz bırakıyor. Menüde mutlaka şans verilmesi gerekenlerden. Ana yemekte ise ocakbaşı kültürünün olmazsa olmazları

Adana, Urfa ve fıstıklı kebap,
Yağlı kara
Çöp şiş ve ciğer şiş öne çıkan lezzetler arasında.

Bizim tercihimiz fıstıklı kebaptan yana oldu. Etlerin pişirme dengesi ve servisin sıcak gelmesi Çıra’nın mutfakta ne kadar özenli olduğunu hissettiriyor.

Finalde tatlı menüsü oldukça sade tutulmuş. Kadayıf, baklava ve meyve tabağı seçenekleri bulunuyor. Tatlı bir kapanış için baklavayı kesinlikle öneririm.

Çıra Ocakbaşı; gelenekten kopmadan, günümüz zevkine hitap eden, lezzeti ön planda tutan bir ocakbaşı deneyimi arayanlar için güçlü bir seçenek.

İyi et, meze kültürü, merkezi konum ve samimi ama özenli bir atmosfer arayanlar bu güvenilir adresi listesine alabilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.