Chef Onur Arslan
Köşe Yazarı
Chef Onur Arslan
 

Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları

Ahtapot eğer önceden temizlenmiş ve sonrasında taze olarak dondurulmuşsa haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Ahtapotun etinin yumuşak olması için dondurma işlemi önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Genellikle piştikçe yumuşaması beklenen ahtapot, aslında uzun süre pişirildiğinde sertleşir. 1 kg civarındaki ahtapotun ideal pişme süresi 30 dk. iken, 300-400 gr civarı daha küçükler 15-20 dakikada pişer. Ahtapotla yapılabilecek yemeklerde ilk koşul ahtapotun haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış ahtapotu sadece zeytinyağı-limon gezdirip meze olarak yiyebileceğiniz gibi çeşitli malzemeler ekleyip salata, güveç, sote ,ızgara veya kavurma da yapabilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi
Chef Onur Arslan

Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları

Ahtapot eğer önceden temizlenmiş ve sonrasında taze olarak dondurulmuşsa haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Ahtapotun etinin yumuşak olması için dondurma işlemi önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Genellikle piştikçe yumuşaması beklenen ahtapot, aslında uzun süre pişirildiğinde sertleşir. 1 kg civarındaki ahtapotun ideal pişme süresi 30 dk. iken, 300-400 gr civarı daha küçükler 15-20 dakikada pişer. Ahtapotla yapılabilecek yemeklerde ilk koşul ahtapotun haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış ahtapotu sadece zeytinyağı-limon gezdirip meze olarak yiyebileceğiniz gibi çeşitli malzemeler ekleyip salata, güveç, sote ,ızgara veya kavurma da yapabilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.