Ahtapot eğer önceden temizlenmiş ve sonrasında taze olarak dondurulmuşsa haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Ahtapotun etinin yumuşak olması için dondurma işlemi önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Genellikle piştikçe yumuşaması beklenen ahtapot, aslında uzun süre pişirildiğinde sertleşir. 1 kg civarındaki ahtapotun ideal pişme süresi 30 dk. iken, 300-400 gr civarı daha küçükler 15-20 dakikada pişer. Ahtapotla yapılabilecek yemeklerde ilk koşul ahtapotun haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış ahtapotu sadece zeytinyağı-limon gezdirip meze olarak yiyebileceğiniz gibi çeşitli malzemeler ekleyip salata, güveç, sote ,ızgara veya kavurma da yapabilirsiniz.
Anasayfa
Yazarlar
Chef Onur Arslan
Yazı Detayı
Bu yazı 1175+ kez okundu.
Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
Ahtapot eğer önceden temizlenmiş ve sonrasında taze olarak dondurulmuşsa haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Ahtapotun etinin yumuşak olması için dondurma işlemi önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise pişirme süresidir. Genellikle piştikçe yumuşaması beklenen ahtapot, aslında uzun süre pişirildiğinde sertleşir. 1 kg civarındaki ahtapotun ideal pişme süresi 30 dk. iken, 300-400 gr civarı daha küçükler 15-20 dakikada pişer. Ahtapotla yapılabilecek yemeklerde ilk koşul ahtapotun haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış ahtapotu sadece zeytinyağı-limon gezdirip meze olarak yiyebileceğiniz gibi çeşitli malzemeler ekleyip salata, güveç, sote ,ızgara veya kavurma da yapabilirsiniz.
Ekleme
Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi

Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları
Yazıya ifade bırak !
Bu yazıya hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.