Chef Onur Arslan
Köşe Yazarı
Chef Onur Arslan
 

Rozbif

Rozbifin kaplaması için; taze biberiye dallarını yatay bir şekilde tutup tersinden uç kısmına doğru çekerek tek tek ayıklayın. Ayıkladığınız biberiye parçalarını keskin bir bıçak yardımıyla inceltin. Taze çekilmiş renkli tane karabiberle harmanlayın. Baharat karışımını; hardal, esmer şeker ve ince çekilmiş deniz tuzuyla harmanlayın. Bütün bir dana nuar üzerine zeytinyağı sürdükten sonra hazırladığınız baharat karışımını üzerine yayın. Döküm bir tavayı yüksek ateşte kızdırdıktan sonra bonfileyi üzerine alın. Dış kısmında bir kabuk oluşması için yüksek ateşte çevire çevire mühürleyin. Ön pişirme işlemi yapılan nuarı, alüminyum folyo üzerine serilen yağlı kağıt üzerine alın. Dikkatlice sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında damak tadınız ve istediğiniz pişirme derecesine 10-35 dakika arasında pişirin. servis edin . İsterseniz Fırından çıktıktan sonra pişirme kağıtlarını açmadan rozbifi soğutun. Arzuya göre buzdolabında dinlendirdikten sonra bir et çatalı yardımıyla bastırarak, ince dilimler halinde soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi
Chef Onur Arslan

Rozbif

Rozbifin kaplaması için; taze biberiye dallarını yatay bir şekilde tutup tersinden uç kısmına doğru çekerek tek tek ayıklayın.

Ayıkladığınız biberiye parçalarını keskin bir bıçak yardımıyla inceltin. Taze çekilmiş renkli tane karabiberle harmanlayın.

Baharat karışımını; hardal, esmer şeker ve ince çekilmiş deniz tuzuyla harmanlayın.

Bütün bir dana nuar üzerine zeytinyağı sürdükten sonra hazırladığınız baharat karışımını üzerine yayın.

Döküm bir tavayı yüksek ateşte kızdırdıktan sonra bonfileyi üzerine alın. Dış kısmında bir kabuk oluşması için yüksek ateşte çevire çevire mühürleyin.

Ön pişirme işlemi yapılan nuarı, alüminyum folyo üzerine serilen yağlı kağıt üzerine alın. Dikkatlice sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında damak tadınız ve istediğiniz pişirme derecesine 10-35 dakika arasında pişirin. servis edin .

İsterseniz

Fırından çıktıktan sonra pişirme kağıtlarını açmadan rozbifi soğutun. Arzuya göre buzdolabında dinlendirdikten sonra bir et çatalı yardımıyla bastırarak, ince dilimler halinde soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.