Chef Onur Arslan
Köşe Yazarı
Chef Onur Arslan
 

Churros

Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın. Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın. Toparlanan hamuru ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin. Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın. Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın. Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın. Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin. Afiyet olsun... Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin şekerlediğiniz tatlıları eritilmiş bitter çikolataya batırarak bekletmeden servis edin.  
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi
Chef Onur Arslan

Churros

Su, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve tuzu küçük bir tencereye alıp tereyağı eriyene kadar kısık ateşte kaynatın.

Elenmiş unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın.

Toparlanan hamuru ocaktan alın. Karıştırarak soğumasını sağladıktan sonra yumurtaları teker teker kırıp bir spatula yardımıyla karıştırarak hamura yedirin.

Tatlıları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı, kenar kısımları hafif yüksek bir tavada kızdırın.

Hazırladığınız yumuşak kıvamlı tatlı hamurunu uç kısmına tırtıklı duy takılı krema sıkma poşetine aktarın.

Tatlıları istediğiniz uzunlukta kızgın yağa bırakın. Her tarafı nar gibi kızardığında bir kevgir yardımıyla ocaktan alın.

Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde kısa bir süre bekletin.

Afiyet olsun...

Sıcak tatlıları bütünüyle toz şekere buladıktan sonra

Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin şekerlediğiniz tatlıları eritilmiş bitter çikolataya batırarak bekletmeden servis edin.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.