Chef Onur Arslan
Köşe Yazarı
Chef Onur Arslan
 

kalamar dolma tartar soslu

Yapılışı Kalamarları derili ise güzelce soyup temizliyoruz. İçerisine beyaz peynir ve lor peyniri harmanlayıp dolduruoyrux .ağzına kürdan takabilirsiniz peynşirler tsşmasın .peyniri doldururken önemli olan tam ağzına kadar doldurmayın biraz boşluk bırakın peynir piştikçe genleşiyor taşmasın. Zeytinyağı tuz ve karabiber ile harmanlayıp 200 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Dilimleyip tarar sos ile servis edebilirsiniz. Tartar Sos Tüm malzemeyi rondoda çektikten sonra bir kaseye koyunuz ve karıştırınız. Sosunuz çok sulu olursa biraz daha rondo da çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz.   Afiyet olsun
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi
Chef Onur Arslan

kalamar dolma tartar soslu

Yapılışı

Kalamarları derili ise güzelce soyup temizliyoruz. İçerisine beyaz peynir ve lor peyniri harmanlayıp dolduruoyrux .ağzına kürdan takabilirsiniz peynşirler tsşmasın .peyniri doldururken önemli olan tam ağzına kadar doldurmayın biraz boşluk bırakın peynir piştikçe genleşiyor taşmasın. Zeytinyağı tuz ve karabiber ile harmanlayıp 200 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Dilimleyip tarar sos ile servis edebilirsiniz.

Tartar Sos

Tüm malzemeyi rondoda çektikten sonra bir kaseye koyunuz ve karıştırınız.

Sosunuz çok sulu olursa biraz daha rondo da çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.