Chef Onur Arslan
Köşe Yazarı
Chef Onur Arslan
 

limonlu cheesecake

Öncelikle burçak ve fındıkları rondodan un gibi olana kadar geçirin.  erittiğiniz tereyağını bu una ekleyin ve kaşıkla ya da elinizle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün. Elinizle tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta en düşük devrinde çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin. İlk yumurtayı ekleyin ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Limon kabuğunu ve suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun ki çırpma esnasında oluşan hava kabarcıkları patlasın ve çatlama yapmasın. Kelepçeli kalıbı folyo ile kaplayın. (Dış duvarlarını ve altını, resimde daha iyi anlaşılacaktır) Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün. Ve kelepçeli kalıbı kaynarsulu tepsiye oturtun. (Bunu yapmamızın sebebi, suyun buharı ile krema da çatlamalar olmaması ve beyaz pişmesi, kızarmaması için. Folyoyu da bu kaynar sudan korumak için sardık) Önceden ısıtılmış fırında 165 derece 45-55 dakika arası pişirin. Kenarları sabit ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutun. bembeyaz kremalı ve çatlaksız bir cheesecakeniz olmalı     Limonlu sos için Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın ve ocağa oturtun, kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Altını kapatınca vanilyayı ekleyin. Ilınınca soğumuş cheesecakein üzerine dökebilirsiniz. Mutlaka buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra servis yapın, afiyet olsun    
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi
Chef Onur Arslan

limonlu cheesecake

Öncelikle burçak ve fındıkları rondodan un gibi olana kadar geçirin.

 erittiğiniz tereyağını bu una ekleyin ve kaşıkla ya da elinizle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.

Elinizle tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin.

Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta en düşük devrinde çırpın.

Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin. İlk yumurtayı ekleyin ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekleyin.

Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.

Limon kabuğunu ve suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın.

Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.

Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun ki çırpma esnasında oluşan hava kabarcıkları patlasın ve çatlama yapmasın.

Kelepçeli kalıbı folyo ile kaplayın. (Dış duvarlarını ve altını, resimde daha iyi anlaşılacaktır)

Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün.

Ve kelepçeli kalıbı kaynarsulu tepsiye oturtun. (Bunu yapmamızın sebebi, suyun buharı ile krema da çatlamalar olmaması ve beyaz pişmesi, kızarmaması için. Folyoyu da bu kaynar sudan korumak için sardık)

Önceden ısıtılmış fırında 165 derece 45-55 dakika arası pişirin.

Kenarları sabit ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutun.

bembeyaz kremalı ve çatlaksız bir cheesecakeniz olmalı

 

 

Limonlu sos için

Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın ve ocağa oturtun, kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

Altını kapatınca vanilyayı ekleyin. Ilınınca soğumuş cheesecakein üzerine dökebilirsiniz.

Mutlaka buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra servis yapın, afiyet olsun

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.