Chef Onur Arslan
Köşe Yazarı
Chef Onur Arslan
 

zerdeçallı tavuk sarma

  2 adet Tavuk butu pirzola şeklinde kemiğinden  ayırarak açıyoruz . Hafif döverek genişletiyoruz .üst üste yerleştiriyoruz . İçine doğrayıp sotelediğimiz Muğla’da meşhur  kazayağı otunu yerleştirip az miktarlarda tuz, karabiber , mercan köşk , yenibahar , kekik ,kırmızı toz biber , kimyon ,tereyağı ve 1-2 yaprak fesleğen ve ev yapımı  rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kürdan yardımı ile açılmaması için tutturuyoruz .Zeytinyağ ile yağladığımız fırın tepsisine yapışmaması ve garnitürü olması için altına kalın dilim havuç diziyoruz . 180 derece 35 dk önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz . Piştikten sonra havuçları az miktarda krema ,tuz ve kaşar peyniri ile püre haline getiriyoruz . Tavukları dilimleyerek yanında bir tavada balın içine ince dilim incir ve kayısıyı koyarak kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağ eriterek un kavuruyoruz süt ekliyoruz içine zerdeçal tozu koyarak kıvamını ayarlıyoruz . Bezelye , çeri domates tavada soteliyoruz . Üzerini kızartılmış kibrit patates , pancar ve çilek kurusu atarak servis ediyoruz. afiyet olsun.
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi
Chef Onur Arslan

zerdeçallı tavuk sarma

 

2 adet Tavuk butu pirzola şeklinde kemiğinden  ayırarak açıyoruz . Hafif döverek genişletiyoruz .üst üste yerleştiriyoruz . İçine doğrayıp sotelediğimiz Muğla’da meşhur  kazayağı otunu yerleştirip az miktarlarda tuz, karabiber , mercan köşk , yenibahar , kekik ,kırmızı toz biber , kimyon ,tereyağı ve 1-2 yaprak fesleğen ve ev yapımı  rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kürdan yardımı ile açılmaması için tutturuyoruz .Zeytinyağ ile yağladığımız fırın tepsisine yapışmaması ve garnitürü olması için altına kalın dilim havuç diziyoruz . 180 derece 35 dk önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz . Piştikten sonra havuçları az miktarda krema ,tuz ve kaşar peyniri ile püre haline getiriyoruz . Tavukları dilimleyerek yanında bir tavada balın içine ince dilim incir ve kayısıyı koyarak kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağ eriterek un kavuruyoruz süt ekliyoruz içine zerdeçal tozu koyarak kıvamını ayarlıyoruz . Bezelye , çeri domates tavada soteliyoruz . Üzerini kızartılmış kibrit patates , pancar ve çilek kurusu atarak servis ediyoruz. afiyet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve favorilezzetler.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.