2 adet Tavuk butu pirzola şeklinde kemiğinden ayırarak açıyoruz. Hafif döverek genişletiyoruz. Üst üste yerleştiriyoruz. İçine doğrayıp sotelediğimiz Muğla’da meşhur kazayağı otunu yerleştirip az miktarlarda tuz, karabiber, mercan köşk, yenibahar, kekik,kırmızı toz biber, kimyon, tereyağı ve 1-2 yaprak fesleğen ve ev yapımı rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kürdan yardımı ile açılmaması için tutturuyoruz. Zeytinyağ ile yağladığımız fırın tepsisine yapışmaması ve garnitürü olması için altına kalın dilim havuç diziyoruz. 180 derece 35 dk önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Piştikten sonra havuçları az miktarda krema, tuz ve kaşar peyniri ile püre haline getiriyoruz. Tavukları dilimleyerek yanında bir tavada balın içine ince dilim incir ve kayısıyı koyarak kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağ eriterek un kavuruyoruz süt ekliyoruz içine zerdeçal tozu koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Bezelye, çeri domates tavada soteliyoruz. Üzerini kızartılmış kibrit patates, pancar ve çilek kurusu atarak servis ediyoruz. afiyet olsun.
Anasayfa
Yazarlar
Chef Onur Arslan
Yazı Detayı
Bu yazı 1916+ kez okundu.
zerdeçallı tavuk sarma
2 adet Tavuk butu pirzola şeklinde kemiğinden ayırarak açıyoruz. Hafif döverek genişletiyoruz. Üst üste yerleştiriyoruz. İçine doğrayıp sotelediğimiz Muğla’da meşhur kazayağı otunu yerleştirip az miktarlarda tuz, karabiber, mercan köşk, yenibahar, kekik,kırmızı toz biber, kimyon, tereyağı ve 1-2 yaprak fesleğen ve ev yapımı rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kürdan yardımı ile açılmaması için tutturuyoruz. Zeytinyağ ile yağladığımız fırın tepsisine yapışmaması ve garnitürü olması için altına kalın dilim havuç diziyoruz. 180 derece 35 dk önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Piştikten sonra havuçları az miktarda krema, tuz ve kaşar peyniri ile püre haline getiriyoruz. Tavukları dilimleyerek yanında bir tavada balın içine ince dilim incir ve kayısıyı koyarak kavuruyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağ eriterek un kavuruyoruz süt ekliyoruz içine zerdeçal tozu koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Bezelye, çeri domates tavada soteliyoruz. Üzerini kızartılmış kibrit patates, pancar ve çilek kurusu atarak servis ediyoruz. afiyet olsun.
Ekleme
Tarihi: 02 Aralık 2024 -Pazartesi

zerdeçallı tavuk sarma
Yazıya ifade bırak !
Bu yazıya hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.